Omaras Borkanas Al Ghala galėjo būti vienas iš trijų vyrų, kurių patrauklumas pasirodė nepriimtinas Saudo Arabijos Rijado miestui, skelbia arabianbusiness.com.

Incidentas įvyko balandžio 17-ąją dieną kultūros festivalio metu. Dorovės policija įsiveržė į Saudo Arabijos delegacijos stendą – jie norėjo areštuoti ten neteisėtai buvusią menininkę. Tačiau kartu su moterimi pareigūnai išsivedė ir tris vyrus, kuriuos įvardijo „pernelyg patraukliais“ – savo išvaizda jie galėjo suvilioti parodos lankytojas, skelbė „Emirates 24/7“. Visi keturi Jungtinių Arabų Emyratų piliečiai buvo deportuoti namo.

O. B. Al Ghala oficialiai nepatvirtino esąs vienas iš tų trijų gražuolių, tačiau jis tiktai buvo delegacijos narių sąraše. Vyrui pakako savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ patalpinti nuorodą į straipsnį apie deportacijos skandalą ir parašyti „Štai apie ką kalba visas pasaulis“, ir žiniasklaida bei interneto šaltiniai pradėjo liaupsinti jo grožį.

Derėtų pripažinti, jog arabo publikuojamose nuotraukose tikrai yra į ką pažiūrėti: daug nuotraukų, kuriose arabas ne juokais flirtuoja su fotoobjektyvu, vienoje iš fotografijų jis laiko šautuvą, dar kitoje – vilki „Los Angeles Lakers“ komandos marškinėlius. Nuotraukas skelbia ir „The Telegraph“. Greta prierašas – „Šis vyras pernelyg seksualus Saudo Arabijai?“.

Minėtojo arabo socialinio tinklo paskyroje nurodyta tik tai, kad jis – poetas, aktorius bei fotografas, gyvenantis Jungtiniuose Arabų Emyratuose – daugiau informacijos nėra, tačiau romantiškiems svaičiojimams jos pakanka. Štai viena iš protingų minčių, kurias skelbia O. B. Al Ghala: „Moters grožis slypi akyse, nes akys – langas į jos sielą, kur gyvena meilė“.

Tačiau išvadoms pakanka pamatyti tik jo nuotraukas. „Nužudyk mane švelniai šiuo žvilgsniu“ , - maldauja viena gerbėja. „Deportuokite jį tiesiai į Šiaurės Karoliną“, - meldžia kita.

Akivaizdu, jog toks dėmesys pačiam arabui labai patinka. Net jeigu jis ir nėra vienas iš tų trijų iš Saudo Arabijos deportuotų sekso simbolių, prisipažinti tikrai neskuba. „Tai jis ar ne jis, visai nesvarbu. Tiksliai galima pasakyti tik viena – jos toks dailus, kad toks grožis tikrai gali būti už įstatymo ribų“, - reziumuoja „New York Daily News“.

Kai kuriems specialistams įtarimų kelia ne tik O. B. Al Ghala tapatybė, bet ir visa trijų gražuolių iš Saudo Arabijos istorija. „Sunku įsivaizduoti, kad į festivalį atvyksta trys gražuoliai, o juos deportuoja. Galiu jus patikinti, jog gražių vyrų Saudo Arabijoje tikrai yra. Ten gyvena daugiau nei 30 mln. žmonių, todėl, jeigu iš šalies būtų išsiunčiami visi patrauklūs vyrai, kiltų rimtų bėdų – socialinių ir politinių“, - situaciją pakomentavo Rusijos islamo komiteto pirmininkas, politologas Gaidaras Džemalis.