S. Berlusconi patyrė vieną didžiausių pralaimėjimų, kai pirmadienį teismas jam skyrė septynerius metus kalėjimo ir visą likusį gyvenimą uždraudė dalyvauti politikoje - toks nuosprendis jam buvo paskelbtas už tai, jog mokėjo už seksą su nepilnamete prostitute ir vertė valstybės pareigūnus tai slėpti, rašo „The Telegraph“ .

Nors verdiktas buvo griežtesnis, negu tikėtasi, 76 metų milijardieriaus ir žiniasklaidos magnato dar laukia du apeliacijos lygiai, be to, aplink jį telkiasi šalininkai.

Kaltinimai spalvingajam milijardieriui buvo pateikti dėl „bunga bunga“ vakarėlių, kurie 2010 metais vykdavo jo viloje netoli Milano, kol jis tebėjo ministro pirmininko pareigas. Per juos S. Berlusconi vaišindavosi su dailiomis jaunomis merginomis.

Skandalo centre atsidūrusi mergina - 17 metų marokietė Karima el Mahroug, geriau žinoma kaip Ruby, - teigė, jog karjeros šou versle siekiančios merginos prieš tuometinį Italijos lyderį provokuojančiai apsinuogindavo.

Tiek S. Berlusconi, tiek K. el Mahroug neigė turėję lytinių santykių. K. el Mahroug tvirtino niekada nedirbusi prostitute.

Teismas netikėtai priėmė labai griežtą verdiktą, nueidamas toliau negu pirminiai kaltinimai ir atvirai suabejodamas, ar daugelis jaunų merginų, liudijusių S. Berlusconi naudai, nemelavo, kad jį apsaugotų.

Trijų teisėjų moterų kolegija pareiškė, jog S. Berlusconi ne tik naudojosi savo įtaka, kad nuslėptų santykius su K. el Mahroug, bet ir „privertė“ policijos pareigūnus paleisti ją iš areštinės, kai ji buvo sulaikyta dėl vagystės.

Dėl šios priežasties teisėjos prie prokurorų prašytos šešerių metų laisvės atėmimo bausmės pridėjo dar vienerius metus.

S. Berlusconi jau yra ne kartą teistas dėl verslo reikalų, bet apeliaciniai teismai panaikindavo nuosprendžius arba kaltinimams sueidavo senaties terminas.

Komentuodama pirmadienio nuosprendį, Johno Caboto universiteto teisės profesorė Chiara Magrini tvirtino nemananti, kad S. Berlusconi realiai atsidurs už grotų.

„Būčiau labai nustebusi, nes asmenys, sulaukę tam tikro amžiaus, dėl sveikatos priežasčių... Apskritai, pirmiausia jie klausia, ar galėtų atlikti bausmę namie, o ne fiziškai sėdėti kalėjime“, - sakė ji naujienų agentūrai „The Associated Press“.

„Draudimas eiti valstybinę tarnybą reiškia, kad S. Berlusconi daugiau negalės būti renkamas ir negalės užimti jokio valstybinio posto - nei ministro pirmininko, nei ministro, nei deputato, ir pan.“, - sakė ji, kalbėdama apie jam paskelbtą draudimą dalyvauti politikoje.

S. Berlusconi šiuo metu neturi jokių oficialių pareigų vyriausybėje, bet užima senatoriaus postą parlamente ir turi daug įtakos koalicijai tarp jo jėgų ir centro kairiosios Demokratų partijos, kuri iškilo per vasario mėnesio rinkimus.

Tačiau teisiniai S. Berlusconi vargai toli gražu dar nesibaigė.

Jis laukia apeliacinio teismo sprendimo byloje dėl sukčiavimo mokesčiais, už kurį jam buvo skirti ketveri metai kalėjimo ir penkerius metus uždrausta eiti valstybinę tarnybą.