Provokacija turėjo konkretų tikslą – ją įvertino „kaip smūgį prievartai, rasizmui, veidmainystei, Egipto visuomenėje paplitusiems seksualiniams nusikaltimams“, rašo italų leidinys „La Repubblika“.

20 m. studentės poelgiu susižavėję Vakarų žurnalistai tikrai turi pagrindo taip galvoti. Magda Alia al Mahdi po nuotraukomis savo tinklaraštyje taip parašė: „Turiu teisę laisvai gyventi bet kokioje vietoje. Esu laiminga, kai jaučiuosi visiškai laisva.“

Amerikietiško universiteto Kaire studentė laiko save „pasaulietiško gyvenimo būdo šalininke, vegetare ir ateiste nuo 16 m. Ji taip pat – karšta feministė. Straipsnyje vardinama, ką egiptietė veikia: kovoja už laisvą saviraišką, prieš draudimą modeliams apsinuoginti Vaizduojamojo meno fakultete, įvestą aštuntame dešimtmetyje, taip pat protestuoja prieš apnuogintų skulptūrų archeologiniuose objektuose nuotraukų pašalinimą iš knygų.

Mergina susikūrė savo puslapį socialiniame tinklalapyje „Facebook“ ir pasiūlė vyrams fotografuotis su čadromis. „Tada bent jau per vieną fotosesiją suprasite, kaip jaustis. Čadra – rezultatas religinės ir socialinės priespaudos, primestos seksualiniais objektais laikomoms moterims“, – įsitikinusi mergina.

Nuotraukose mergina mūvi tik ažūrines juodas pėdkelnes ir avi raudonus batelius. Kartu nusifotografavo ir jos draugas – jis sėdi nuogas ant kėdės, rankose laiko gitarą. Vienoje triptiko stiliaus nuotraukoje merginai geltona cenzūrine juostele pridengtos genitalijos, burna ir akys.

Verta paminėti, kad „Facebook“ egiptietė save vadina ne tik tikruoju vardu, bet ir Lolita. Regis, nuotraukoje ji norėjo įkūnyti seksualią aktyvią paauglę. Viso pasaulio interneto tinklaraštininkus sužavėjo tai, kad musulmoniškos šalies gyventoja nepabūdo pademonstruoti atvirų nuotraukų ir pasirašyti tikra pavarde, o ne slapyvardžiu, kaip dažniausiai daroma internete.