Po pietų aktyvistai į Venecijos Didįjį kanalą įpylė fluorescencinio žalio skysčio, rodo socialiniuose tinkluose paskelbti vaizdai.

Tuo pat metu aktyvistai prie garsiojo Rialto tilto išsklaidė plakatą su užrašu „COP28: kol vyriausybė kalba, mes kabome ant plauko“.

„Extinction Rebellion Italy“ tinkle X, anksčiau vadintame „Twitter“, paskelbė, kad Venecijos vandenyse išpylė „nekenksmingų“ dažų.

„Klimato krizė jau daro pražūtingą poveikį Italijai, mokslas mums sako, kad ji tik aštrės, o politikai švaisto laiką farsui“, – apgailestavo grupė.

Panašūs veiksmai buvo atlikti ir Romoje, Milane, dažai buvo išlieti ir Po upėje Turine, rodo socialiniuose tinkluose paskelbti vaizdai.

Gegužės mėnesį aplinkosaugos aktyvistai po mirtinų potvynių šiaurės rytų Italijoje juodai nudažė garsiojo Romos Trevi fontano baseiną. Tai, jų teigimu, buvo „įspėjimas“ apie klimato kaitą.

Kinija šeštadienį pareiškė, kad per svarbų Jungtinių Tautų COP28 viršūnių susitikimą Dubajuje mato pažangą siekiant susitarimo dėl klimato, nepaisant OPEC naftos kartelio paskutinę minutę rodytų pastangų atsispirti laipsniškam iškastinio kuro atsisakymui.​

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją