Taivano gynybos ministerija pranešė, kad 20 iš visų lėktuvų, pastebėtų sekmadienio rytą, kirto Taivaną ir žemyninę Kiniją skiriančio vandens kelio vidurio liniją ir įskrido į savarankiškos salos pietryčių ir pietvakarių oro gynybos identifikavimo zoną.

Kinija vykdė „misijas, tokias kaip tolimojo nuotolio pratybos ir mokymai“, teigė Gynybos ministerija savo pranešime, pridurdama, kad padėtį stebi patruliniai lėktuvai ir laivai.

Praėjusią savaitę Taipėjus pranešė apie padažnėjusius Kinijos karinių lėktuvų ir laivų įsibrovimus po Pekino pareiškimų, kad jo kariuomenė yra „padidintos parengties“ po to, kai šį mėnesį per Taivano sąsiaurį praplaukė du JAV ir Kanados laivai.

Taivano gynybos ministerija ketvirtadienį pranešė, kad nuo trečiadienio ryto iki ketvirtadienio ryto aplink salą buvo pastebėti 68 Kinijos orlaiviai ir 10 karinių jūrų pajėgų laivų.

Ministerijos duomenimis, kai kurie iš šių lėktuvų ir karo laivų vyko į nenurodytą Ramiojo vandenyno vakarinės dalies rajoną „vykdyti bendrų mokymų jūroje ir ore“ su Kinijos lėktuvnešiu „Shandong“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją