Apklausoje spalio 22–lapkričio 3 dienomis šešiose valstijose – Viskonsine, Arizonoje, Džordžijoje, Nevadoje, Mičigane ir Pensilvanijoje – dalyvavo iš viso 3 662 rinkėjai. Apklausa parodė, kad abu kandidatai nėra mėgstami, tačiau rinkėjai savo nepasitenkinimą veikiau linkę išlieti ant prezidento, rašo „New York Times“.

Remiantis apklausa, demokratas J. Bidenas pirmauja tik Viskonsine. Svyruojančiose valstijose Arizonoje, Džordžijoje, Nevadoje, Mičigane ir Pensilvanijoje tuo tarpu nuo 4 iki 10 procentinių punktų priekyje yra D. Trumpas. 2020 m. JAV prezidento rinkimuose J. Bidenas įveikė D. Trumpą visose šešiose valstijose, pažymi laikraštis.

Apklausa parodė, kaip rinkėjai kaip trūkumą pirmiausiai įvardija J. Bideno amžių – nors jis tik ketveriais metais yra vyresnis už labiausiai tikėtiną savo konkurentą D. Trumpą, rašo laikraštis. 71 proc. rinkėjų nurodė, kad netrukus 81-ąjį gimtadienį švęsiantis J. Bidenas yra per senas būti kompetentingu prezidentu. D. Trumpo atveju tuo tarpu tik 39 proc. apklaustųjų sutiko arba veikiau sutiko, kad jis yra per senas.

59 proc. rinkėjų sakė, kad labiau pasitiki D. Trumpu, kai kalbama apie ekonomiką, 37 proc. – kad J. Bidenu. Apklaustieji pirmenybę respublikonui teikė ir imigracijos politikos bei nacionalinio saugumo klausimais. J. Bideno stipriausia tema buvo abortai. Čia jis 9 procentiniais punktais pranoko D. Trumpą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją