Tai rodo apklausos, kurią laikraščio „Helsingin Sanomat“ užsakymu surengė bendrovė „Kantar TNS“, rezultatai.

Tyrimo duomenimis, 70 proc. apklaustųjų mano, kad Suomija neturi keisti savo įstatymų ar atsisakyti savo principų dėl Turkijos keliamų sąlygų. Tik 14 proc. neatmeta Suomijos nuolaidų galimybės. Kiti respondentai kol kas neturi aiškios nuomonės šiuo klausimu.

Suomijos stojimui į NATO pritaria 79 proc. respondentų, nepritaria – 11 proc., o 10 proc. dar neapsisprendę. Tai – aukščiausias rodiklis per visą „Helsingin Sanomat“ organizuojamų apklausų istoriją. Parama narystei Aljanse išaugo beveik visose gyventojų grupėse.

Gegužės pradžioje vykusioje apklausoje už stojimą į NATO pasisakė 73 proc. suomių. Tada tai irgi buvo rekordinis rodiklis.

Apklausa vyko birželio 20-22 dienomis, joje dalyvavo 1 003 žmonės. Galima paklaida – 3,1 procentinio punkto.

Suomija ir Švedija gegužės 18 d. pateikė paraiškas dėl stojimo į NATO. Jos turėtų būti svarstomos Aljanso viršūnių susitikime birželio pabaigoje. Bet procesą blokuoja Turkija, kaltinanti šias šalis kurdų grupuočių rėmimu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją