Remiantis laikraščio „The Independent“ užsakymu tarnybos „BMG Research“ atliktos apklausos rezultatais, į klausimą, „ar Didžioji Britanija turėtų likti ES nare ar išstoti iš ES“, 52 proc. respondentų atsakė „turėtų likti“. Tik 40 proc. respondentų atsakė, kad Didžioji Britanija turėtų išstoti iš bloko, 6 proc. sakė nežiną, o 1 proc. apklaustųjų neatsakė.

Apklausa taip pat parodė, kad beveik pusė žmonių (49 proc.) mano, jog premjerės Theresos May suderėtas „Brexito“ susitarimas yra „blogas“ Didžiajai Britanijai.

Tik vienas iš 10 (13 proc.) atsakė manąs, kad susitarimas yra geras. 23 proc. respondentų atsakė, kad susitarimas „nėra nei geras, nei blogas“, o 15 proc. atsakė - „nežinau“.

Paklausus, ar parlamentarai turėtų pritarti susitarimui ar jį atmesti, 43 proc. atsakė, kad susitarimas turėtų būti atmestas. 26 proc. atsakiusiųjų manė, kad susitarimui turėtų būti pritarta, o 31 proc. atsakymo į šį klausimą nežinojo.

Ateinantį antradienį Didžiosios Britanijos parlamentas balsuos dėl „Brexito“ susitarimo. Tai bus vienas svarbiausių balsavimų, kada nors vykusių Bendruomenių rūmuose, ir turės lemiamos reikšmės Didžiosios Britanijos ateičiai ir Th. May vadovavimui.