52 proc. respondentų tvirtino, kad Vokietijoje yra pernelyg daug migrantų, o 49 proc. tikino, jog šalis daugiau pabėgėlių priimti nebegali, nes tiesiog nebėra vietos.

2017 m. atliktoje apklausoje 54 proc. žmonių teigė, kad Vokietijoje nebėra vietos naujiems pabėgėliams.

Apklausa taip pat parodė, kad nuo Europos migrantų krizės 2015 m. vis daugiau žmonių pastebi teigiamą migracijos poveikį, ypač – ekonomikai. Nors daugelis respondentų vis dar neigiamai vertina migraciją, tyrimas parodė, kad tokių žmonių nuo užpernai atliktos apklausos mažėja.

71 proc. respondentų sutiko su teiginiu, kad migracija didina naštą valstybei, o du trečdaliai pripažino nuogąstaujantys dėl galimų konfliktų tarp imigrantų ir vietinių gyventojų. Tuo tarpu 63 proc. tvirtino, kad daugelis migrantų nepriima vokiškų vertybių. Dauguma respondentų taip pat teigė, kad migracija gali sukelti problemų vaikams mokyklose.

Tiesa, du trečdaliai respondentų sutiko su teiginiu, kad migracija turi ir teigiamos įtakos, ypač – senstančiai Vokietijos populiacijai.

Tyrimo išvadose teigiama, kad pirminės reakcijos į migraciją Vokietijoje buvo itin neigiamos, tačiau tendencijos rodo, kad gyventojai vis labiau teigiamai vertina šį reiškinį.

„Vokietija įveikė 2015-ųjų migracijos krizės išbandymą ir šiuo metu juda pragmatiškos, migrantus priimančios šalies link“, – sakoma tyrimo išvadose.