Tyrimų instituto „YouGov“ atliktos apklausos duomenimis, beveik pusė vokiečių palankiai vertina JAV planus išvesti iš Vokietijos beveik 12 tūkst. savo karių. JAV karių skaičiaus sumažinimui pritaria maždaug 47 proc. apklaustų vokiečių, o vienas iš keturių respondentų mano, kad iš Vokietijos turėtų pasitraukti visi JAV dislokuoti kariai.

Tik 28 proc. apklausos dalyvių atsakė, kad JAV karių skaičius Vokietijoje turėtų išlikti toks, koks yra dabar, o 4 proc. mano, kad JAV karių skaičius kaip tik turėtų būti padidintas.

21 proc. žmonių atsisakė atsakyti.

Apklausa buvo vykdoma internetu liepos 31-rugpjūčio 3 dienomis, agentūros dpa užsakymu.

Šiuo metu Vokietijoje yra dislokuota 36 tūkstančiai JAV karių. JAV gynybos sekretorius Markas Esperas praėjusią savaitę paskelbė, kad iš Vokietijos bus išvesta beveik 12 tūkst. jo šalies karių. Maždaug 6 400 iš jų bus išsiųsti namo į JAV, o 5 600 perkelti į kitas Europos šalis NATO nares, daugiausia į Italiją ir Belgiją.

Tuo metu Vokietijos politikai JAV karių skaičiaus mažinimui nepritaria. Penkios iš šešių Vokietijos parlamento frakcijų nepritaria dalies JAV karių išvedimui iš šalies.