A. Navalnas ir antradienį nebuvo vaizdo ryšiu prijungtas prie teismo posėdžio Kovrovo mieste, socialiniame tinkle „X“ (buvusiame tviteryje) parašė jo atstovė Kira Jarmyš.

Ji pridūrė, kad vienas sulaikymo centro IK-6 darbuotojas nurodė, jog kalinys „išvyko iš kolonijos“. „Kur jie jį perkėlė, jis esą nežino“, – sakė K. Jarmyš.

Atstovė pažymėjo, kad pareigūnai bent jau atsitraukė nuo ankstesnių tvirtinimų, jog A. Navalnas negali būti prijungtas dėl problemų, susijusių su elektros tiekimu kolonijoje.

Pirmadienį JAV valstybės departamento atstovas Matthew Milleris dar kartą pareikalavo paleisti A. Navalną ir dėl jo likimo kaltino Rusijos vyriausybę.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas į tai sureagavo apkaltindamas JAV kišimusi į Rusijos vidaus reikalus.

„Mes neturime nei ketinimų, nei galimybių sekti kalinių likimą ir jų buvimo atitinkamose institucijose procesą“, – žurnalistams sakė D. Peskovas, atsakydamas į klausimą, ar Kremlius žino apie Navalno buvimo vietą.

Vienas iš opozicijos aktyvisto advokatų Aleksejus Cvetkovas sakė Rusijos žiniasklaidai, kad jis paskutinį kartą su savo klientu matėsi praėjusį antradienį. Teisininkas neatmetė galimybės, kad politinis kalinys galėjo būti perkeltas į kitą koloniją.

A. Navalno žmona Julija socialiniame tinkle „Instagram“ pažymėjo, kad jos vyras pirmadienį nebuvo prijungtas prie teismo posėdžio Kovrove. „Aleksejaus Navalno buvimo vieta vis dar nežinoma“, – rašė ji.

ES ragina nedelsiant paleisti dingusį A. Navalną

Europos Sąjunga (ES) antradienį dar kartą paragino nedelsiant paleisti kalinamą Rusijos opozicijos lyderį A. Navalną, kuris, kaip teigia jo sąjungininkai, dingo.

Anot A. Navalno komandos, opozicionierius praleido kelis teismo posėdžius, o jo advokatams buvo pranešta, kad jis buvo iškeltas iš kalėjimo, kuriame buvo laikomas.

ES užsienio politikos įgaliotinis Josepas Borrellis socialiniame tinkle „X“ (buvusiame tviteryje) pavadino pranešimus apie A. Navalno dingimą keliančiais „didelį susirūpinimą“.

„Rusijos politinė vadovybė yra atsakinga už jo saugumą ir sveikatą kalėjime ir jie turės už tai atsakyti“, – pažymėjo J. Borrellis.

Jis paragino „nedelsiant ir besąlygiškai“ paleisti A. Navalną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)