Tai trečiadienį pranešė „RusNews“, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

Teismas taip pat uždraudė M. Ponomarenko penkerius metus užsiimti žurnalistine veikla. Tardama savo „paskutinį žodį“, Marija pareiškė, kad nesitiki malonės, tačiau nelaiko savęs nusikaltėle. „Kokiu pagrindu man taikoma karinė cenzūra, jeigu karo nėra, o vyksta specialioji operacija?“ – klausė ji.

Prokuratūra prašė skirti M. Ponomarenko devynerius metus nelaisvės.

M. Ponomarenko yra „RusNews“ žurnalistė Barnaule. Ji buvo sulaikyta 2022 metų balandį. Tyrimo duomenimis, kovo viduryje žurnalistė „Telegram“ kanale paskelbė, kad Rusijos kariuomenė smogė aviacijos smūgį Mariupolio dramos teatrui. „Oficialūs šaltiniai, taip pat ir Rusijos gynybos ministerija, buvo paneigę šią informaciją, ką pilietė M. Ponomarenko žinojo“, – pareiškė Rusijos teisėsaugos institucijų atstovai.

Tardymo izoliatoriuje M. Ponomarenko skundėsi pablogėjusia psichine būkle ir teigė, kad ji buvo persipjovusi venas.

Prasidėjus Kremliaus plataus masto agresijai prieš Ukrainą, Rusijoje buvo priimta papildomų represinių įstatymų, kurie padeda cenzūruoti informacinę erdvę.

Kaip jau buvo pranešta, Rusijos agresija sukėlė Mariupolyje didžiulę humanitarinę katastrofą. Miestas beveik visiškai sugriautas. Šiuo metu Mariupolyje likę apie 100 tūkst. žmonių.

Kovo mėnesį rusai subombardavo miesto dramos teatrą, kur slėpėsi daugiausia moterys ir vaikai. Žuvo šimtai žmonių.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją