Pasak jo, vakarinėje miesto dalyje toliau vyksta mūšiai.

„Reikia aiškiai pasakyti, kad priešas niekur neišeina“, – savo „Telegram“ kanale rašė J. Prigožinas.

Vos prieš kelias dienas „Vagner“ vadovas skelbė, kad jo pajėgos esą jau užėmė Ukrainos Bachmuto miestą. Vaizdo įraše, kurį jo spaudos tarnyba paskelbė „Telegram“ kanale, J. Prigožinas pareiškė, kad jo daliniai ant administracinio pastato mieste iškėlė Rusijos vėliavą.

„Teisiniu požiūriu Bachmutas užimtas“, – tuomet teigė J. Prigožinas.

Jau ir anksčiau J. Prigožinas yra paskelbęs panašių pareiškimų, tačiau jie pasirodė buvę skuboti.

Zelenskis: priešas nekontroliuoja Bachmuto, bet padėtis sunki

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis trečiadienį patikino, kad okupantai rusai nekontroliuoja Donecko srities Bachmuto miesto, bet padėtis ten sunkiausia visame fronte.

Jis tai pareiškė trečiadienį Varšuvoje per bendrą spaudos konferenciją su Lenkijos prezidentu Andrzejumi Duda, atsakydamas į žurnalistų klausimus.

„Mes esame Bachmute ir priešas nekontroliuoja Bachmuto. Tokia situacija šiandien“, – sakė valstybės vadovas.

V. Zelenskis pabrėžė, kad sunkiausia padėtis visoje Ukrainos teritorijoje šiuo metu yra Bachmute, ten naudojama daugiausia ginkluotės, taip pat ir artilerijos.

Prezidentas priminė, kad operatyvinę situaciją mieste stebi generolas Oleksandras Syrskis, šis, anot jo, rūpinasi išsaugoti personalą.

„Man svarbiausia – neprarasti mūsų karių, ir jei prasidės dar karštesni įvykiai ir iškils pavojus, kad dėl apsupties galime netekti personalo, generolas vietoje neabejotinai priims atitinkamus teisingus sprendimus“, – pridūrė V. Zelenskis.

Kartu jis pabrėžė, kad kuo greičiau Ukraina gaus ginklų iš savo partnerių, tuo greičiau ukrainiečių kariai pakeis situaciją ne tik Bachmute, bet ir visoje šalies teritorijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją