Jie mano, kad artisto mirtis gali turėti kriminalinį atspalvį ir netgi bando savarankiškai išsiaiškinti kas įvyko. Tiesa, pagrindinės viltys vistiek dedamos į teisėsaugą. Ir teismą, jeigu bus rasti aktoriaus mirties kaltininkai, praneša newsru.com.

„Mes netrokštame susidorojimo, tačiau jeigu pasitvirtins kriminalinė versija, tai kaltieji turi atsakyti. Tegul juos nubaus pagal įstatymą – pakankamu kalėjimo laiku“, - leidiniui „Komsomolskaja pravda“ sakė A. Panino vadybininkas ir artimas draugas Genadijus Rusinas, kuris ir rado aktorių negyvą nuosavame bute.

Turimais neoficialiais teismo ekspertizės duomenimis, A. Panino mirties priežastis – uždara kaukolės ir smegenų trauma. Kol kas nežinomos medikų išvados dėl to, kaip aktorius galėjo patirti tokius sužalojimus. Vis dėlto teisėsaugos institucijose praktiškai iškart buvo pareikšta, kad artisto mirtis nesiejama su nusikaltimu – jis nukrito visu ūgiu ir stipriai susitrenkė galvą. Kino aktorių gildijos prezidentas Valerijus Guščinas spėja: „Andrejui galėjo sustreikuoti širdis, galbūt jis siekė tabletės ir krito“.

Tuo pat metu keletas nevienareikšmiškai vertinamų faktų ir įkalčių suteikia erdvės vaizduotei. Taip atsirado antra tragedijos versija – kažkas aktorių mirtinai sumušė. G. Rusinas užsiminė žurnalistams, kad jam tam tikros detalės yra žinomos ir kai tik leis tyrimą atliekantys pareigūnai, jis papasakos „kas iš tikrųjų įvyko“.

Prieš aktoriaus laidotuves A. Panino vadybininkas pagaliau prabilo ir išsakė vieną savo hipotezę. „Paninas galėjo susidurti su niekšais, apsvaigusiais nuo narkotikų“, - spėjo G. Rusinas ir priminė, kad prieš kelerius metus aktorius jau buvo susidūręs su panašiu atveju. Tada gatvėje jam buvo smogta beisbolo lazda.

Tačiau daugiau prielaidų velionio draugas nelinkęs atskleisti ir kalbėdamas su žiniasklaidos atstovais vis kartoja anksčiau išsakytus faktus – A. Paninas negėrė alkoholinių gėrimų, bute buvo vienas, tačiau ne dėl depresijos, o todėl, kad nenorėjo šeimos narių užkrėsti gripu, o ir apskritai, viskas jo gyvenime – šeima, darbas, ateities planai – buvo tvarkoje.

Kai „Komsomolskaja pravda“ korespondentas paklausė G. Rusino, ar jis kartu su kitais velionio artimaisiais neketina kreiptis į privačius detektyvus, šis atsakė neigiamai: „Dabar tyrimą vykdo profesionalai ir mes visomis mintimis dalijamės su jais“.

Vis dėlto jis pripažino, kad A. Paniną mylėję žmonės neketina sėdėti sudėję rankų. „Žinoma, mes su Andrejaus draugais paraleliai atliekame savą tyrimą ir turime tam tikrų minčių apie tai, kas iš tikrųjų įvyko. Norisi, kad kaltininkai būtų nubausti“, - sakė G. Rusinas.