Kariai buvo sukelti ant kojų dėl pavojaus apmokymų bazėje Centarojaus kaime. 

„Poligone tarp Arguno ir Džalkos dėl pavojaus buvo pakeltas ant kojų jungtinis būrys, suformuotas iš įvairių specialios paskirties pajėgų karių. Pasakysiu iš karto, kad įvertinimas už operatyvumą, tikslų nurodymų vykdymą ir profesionalumą, sprendžiant sudėtingiausias kovines užduotis, yra aukštesnis negu „puikiai“, - rašoma R. Kadyrovo paskyroje socialiniame tinkle „VKontakte“.   

Jo teigimu, operacijos metu buvo likviduojami tariami teroristai ir išlaisvinami įkaitai. Čečėnijos vadovas pridūrė, kad „mūsų vaikinai kovų su tarptautiniais teroristais laikais parodė, kad drąsos ir narsumo jiems netrūksta“. „Šiandien jie tapo pasaulinio lygio profesionalais. Svarbiausia – iškelti tikslią užduotį, o ją įvykdyti jie sugebės žaibiškai“, - pažymėjo R. Kadyrovas. 

Čečėnijos vadovas taip pat rašė, kad dirbti su Čečėnijos specialiosios paskirties pajėgomis kviečiami ne tik instruktoriai iš Rusijos, bet ir iš užsienio. Be to, pabrėžė jis, Rusijoje uždraustos teroristinės organizacijos „Islamo valstybė“ šalininkai turi žinoti, kad „laikas vaikiškiems įkalbinėjimo žaidimams praėjo“. 

„Jeigu kažkas vyks į Siriją, tegu iš anksto išsiperka du metrus žemės kapui. Į Čečėniją niekas iš jų negrįš“, - pareiškė R. Kadyrovas. „Islamo valstybę“ jis pavadino „šėtoniška“ ir pažymėjo, kad „per Šiaurės Kaukazą neateis jokios „al Qaedos“ ar šėtonai“.   

Šių metų kovą Čečėnijos lyderis teigė, kad imamas Adamas Šachidovas „Islamo valstybę“ pasiūlė pervadinti „Šėtono valstybe“. „Žymus islamo mokslininkai priėmė sprendimą, kad „Islamo valstybės“ veiksmai neturi nieko bendra su islamu, todėl ji negali vadintis „Islamo valstybe“, savo paskyroje „Instagram“ rašė R. Kadyrovas.   

„Islamo valstybė“, kontroliuojanti didžiules Irako ir Sirijos teritorijas, tapo viena didžiausių 2014 metų pasaulio problemų. Ši grupuotė, turinti, įvairiais duomenimis, nuo 50 tūkst. iki 200 tūkst. narių, užgrobtose teritorijose paskelbė kalifatą. „Islamo valstybė“ savo padalinių taip pat turi Libijoje, Jemene, kitose Artimųjų Rytų bei Šiaurės Afrikos šalyse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (200)