Vienas paauglys, tikriausiai įširdęs ant savo mokytojo, penktadienį pradėjo šaudyti iš šratinio šautuvo vienoje Kolorado vidurinėje mokykloje, sužeisdamas vieną moksleivę, o galiausiai pats nusižudė.

Supratingi moksleiviai Arapaho vidurinėje mokykloje, turinčioje 2,2 moksleivių, penktadienį perspėjo taikiniu tapusį mokytoją, kuris skubiai paliko pastatą. Šis incidentas įvyko 26 žmonių gyvybes nusinešusių žudynių Niutaune metinių išvakarėse, dar kartą primindamas nuolat išliekančią smurto grėsmę Jungtinių Valstijų švietimo įstaigose.

Sužeista mergaitė buvo hospitalizuota; jos būklė sunki. Anksčiau buvo pranešta, kad per šį incidentą buvo sužeistas dar vienas moksleivis, tačiau paaiškėjo, kad jis tik buvo aptaškytas sužeistos moksleivės krauju.

Dar vienas asmuo gydomas dėl neįvardytų sužalojimų, tačiau jis nebuvo peršautas, pranešė ligoninės atstovė.

Arapahų apygardos šerifas Graysonas Robinsonas iš pradžių pranešė, kad 15-metė moksleivė buvo pašauta, kai esą mėgino sustabdyti užpuoliką, tačiau vėliau nurodė, kad ta informacija nepasitvirtino.

G.Robinsonas penktadienio vakarą nurodė, kad užpuolikas buvo 18-metis Karlas Halversonas Piersonas.

Užpuolikas įžengė į mokyklą, ginkluotas lygiavamzdžiu šautuvu, ieškodamas mokytojo, paminėjęs jo vardą, pasakojo šerifas. Mokytojas nedelsdamas išėjo iš mokyklos, kai sužinojo, jog tas moksleivis jo ieško, pridūrė G.Robinsonas.

„Jis žinojo, kad yra taikinys ir išėjo iš mokyklos, mėgindamas paskatinti šaulį taip pat palikti mokyklą, – aiškino pareigūnas. – Labai protingas taktinis sprendimas.“

Mokykloje taip pat buvo rasti du Molotovo kokteiliai, iš kurių vienas detonavo, tačiau žmonių nesužeidė, sakė šerifas.

Praėjus 20 minučių po pirmojo pranešimo apie išpuolį pareigūnai rado mokykloje įtariamo užpuoliko kūną, nurodė G.Robinsonas.