Lobsangas Sherpa, kuriam buvo 22 metai ir kuris priklausė komercinės ekspedicijos į 8 848 metrų viršukalnę vedlių grupei, nukrito, kai leidosi iš alpinistų stovyklavietės, sakė alpinistų agentūros "Seven Summits Treks" atstovas Mingma Sherpa.

"Jis grįžo iš 8 000 metrų aukščio, kur statė palapines 11 narių kinų alpinistų grupei", - sakė jis ir pridūrė, jog žuvusiojo kūnas buvo rastas ir nuskraidintas į Katmandu.

Per šį kopimo sezoną ant aukščiausio pasaulio kalno žuvo dar du žmonės.

Praėjusį mėnesį žuvo 47 metų Mingmaras Sherpa, elitinės vadinamosios "ledo griūties daktarų" komandos narys, kuris ruošė alpinistams kopimo trasas. Kitas vedlys DaRita Sherpa mirė kalnuose sekmadienį, kaip manoma, sustojus širdžiai. Jam taip pat buvo 47-eri.

Praėjusį kopimo sezoną ant Everesto žuvo šeši alpinistai. Tai buvo vienas daugiausiai alpinistų aukų pareikalavęs sezonas, paskatinęs diskusijas, kad tokį mirtingumą lemia per didelis kalną šturmuojančių alpinistų skaičius.

Nuo 1953 metų, kai šią viršukalnę pirmą kartą įveikė Edmundas Hillary ir Tenzingas Norgay, jų pėdomis pasekė daugiau nei 3 tūkstančiai alpinistų, iš kurių maždaug 300 nebegrįžo. Kasmet balandį šią viršukalnę bando pasiekti šimtai alpinistų.

Šių metų sezoną, kuris yra jau 60-asis po E. Hillary ir T. Norgay ekspedicijos, taip pat apkartino praėjusį mėnesį dideliame aukštyje ant Everesto tarp europiečių alpinistų ir nepaliečių vedlių kilusios peštynės.