„Anonymous“ savo „Twitter“ paskyroje paskelbė nuotraukų, kurioje matyti lentelės su esą Gynybos ministerijos darbuotojų vardais, pavardėmis, telefonų numeriais ir elektroninio pašto adresais. Neilgai trukus pranešimas buvo ištrintas kaip pažeidžiantis platformos taisykles.

Socialiniame tinkle „Twitter“ net pasirodė ir įrašai apie tai, kaip ukrainiečiai skambina Rusijos Gynybos ministerijos atstovams.

Grupė pareiškė, kad šiuo metu viso pasaulio programišių pajėgos yra nukreiptos prieš Rusiją, pradėjusią didelio masto karinę operaciją prieš Ukrainą.

„Grupė „Anonymous“ oficialiai vykdo kibernetinį karą prieš Rusijos vyriausybę“, – sakoma įsilaužėlių žinutėje.

Tuo metu Rusijos gynybos ministerija pareiškė, kad šis pranešimas yra „juokingai primityvi melagiena“.

„Jokių kariškių ir kitų Gynybos ministerijos asmeninių duomenų sąrašų tarnybos serveriuose iš principo nelaikoma. Tai tiesiog uždrausta Rusijos įstatymais, apie kuriuos ukrainiečiams nežinoma“, – sakoma ministerijos pranešime.

Kremliaus politiką palaikantis naujienų portalas „Lenta.ru“ penktadienį taip pat pranešė tapęs paskirstyto paslaugų trikdymo (angl. Distributed Denial of Service, DDoS) atakos taikiniu, bes ji buvo sėkmingai atremta. Apie panašius trikdžius pranešė dar keletas Rusijos provyriausybinių žiniasklaidos priemonių.

Ketvirtadienį, Rusijos puolimo prieš Ukrainą pirmąją dieną, apie panašias DDoS ataką pranešė Kremliaus ruporu laikoma televizija RT.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją