Pasak valstybinės žiniasklaidos, per policijos operaciją Ankaros pakraštyje pareigūnai paragino įtariamuosius pasiduoti, bet jie susisprogdino. Daugiau niekas nenukentėjo.

Jie susprogdino savo pačių parengtas vadinamąsias automobilines bombas, nurodė naujienų agentūra „Anadolu“, dar pranešusi,kad abu įtariamieji yra negyvi.

Ankaros gubernatorius Ercanas Topaca sakė, kad tam tikrą informaciją gavusi policija surengė operaciją, kad sulaikytų porą, kuri įtarta planavusi susisprogdinti Ankaroje. Jie slapstėsi vienoje arklių fermoje Haimanos rajone, prie pat sostinės.

E. Topaca sakė žurnalistams, kad tie sprogdintojai buvo vyras ir moteris. Pasak jo, „labai tikėtina“, kad vienas jų buvo susijęs su Kurdistano darbininkų partija (PKK), kuri pastaraisiais metais yra surengusi virtinę užminuotų automobilių sprogdinimų.

„Kol kas nežinoma, kokiai organizacijai jie priklausė, bet pagal turimą informaciją labai tikėtina, kad jis yra susijęs su PKK. Tai parodo būdas – kaip įvyko incidentas , ir PKK planuoti taškai“, – pažymėjo E. Topaca.