51 metų Alison Whelan, besisvaiginusi dvi dienas iš eilės, Devone (Anglija) įsėdo į šimto vietų „Dart Princess“ keltą.

Nuo alkoholinio gėrimo „Lambrini“ moteris buvusi tokia girta, kad pati skambino pagalbos numeriu 999. Pareigūnai atskubėjo į incidentą į vietą, tačiau moteris atrišo 14 metrų ilgio laivą ir pradėjo plaukti tolyn.

Buvo girdėti, kaip britė šaukia: „Aš – Jackas Sparrow“ ir „Aš – piratė“, o dviejų aukštų keltas vis tolo ir tolo.

Nieko keista, kad girtos moters valdomas keltas pradėjo kliudyti kitus laivus. Smūgio neišvengė ir 70 tūkst. svarų (301 tūkst. Lt) vertės katamaranas.

Keltas galiausiai sustojo maždaug po valandą trukusio pasiplaukiojimo. Gelbėjimo valtimis priplaukę pareigūnai apsvaigusią moterį ir jos bendrininką pargabeno į krantą.

Sulaikoma A. Whelan sakė, jog, jei nebūtų buvusi pagauta, „būtų nuplaukusi iki pat Sen Tropezo“.

Skirtos 122 dienos už grotų

Incidento vietoje susirinko daugiau nei 30 greitosios pagalbos, pakrantės apsaugos, policijos ir gelbėjimo tarnybų pareigūnų. Devone gyvenanti A. Whelan teisme pripažino savo kaltę dėl transporto priemonės užgrobimo sunkinančiomis aplinkybėmis. Jai skirta 122 dienų laisvės atėmimo bausmė.

Moteris padarė tūkstančiais svarų vertinamos žalos. Vien pačiam keltui padaryti nuostoliai siekia 1 tūkst. 500 svarų (6,5 tūkst. Lt). Dar vienam laivui „Tomcat“ padaryta žalos už 300 svarų (1,3 tūkst. Lt).

Į keltą moteris įsėdo apsvaigusi nuo alkoholio ir nuodingų, haliucinacijas sukeliančių augalų. Išpuolis vyko prieš metus.