Sugriuvus Kachovkos hidroelektrinės užtvankai, buvo sugriauta daug pirmosios rusų gynybos linijos įtvirtinimų kairiajame Dnipro krante, rašo „Unian“.

Tai teigia Karo studijų institutas (ISW). Anot analitikų, sunaikinus Kachovskos hidroelektrinės užtvanką, labai pakeičiama fronto Chersono sektoriaus geografija ir topografija. Potvynis smarkiai sutrikdė parengtas Rusijos gynybines pozicijas rytiniame Dnipro krante, ypač pirmosios linijos pozicijas prie Holos Prystanės ir Aleškų.

„Kachovkos hidroelektrinės užtvankos griūtis turi įtakos Rusijos karinėms pozicijoms rytiniame Dnipro krante. Potvynis sunaikino daugelį Rusijos pirmosios linijos lauko įtvirtinimų, kuriuos rusų kariai ketino panaudoti gindamiesi nuo ukrainiečių atakų. Greitas potvynis greičiausiai buvo privertė Rusijos linijos sudėtį ir karinę techniką trauktis iš pagrindinių Rusijos kariuomenės koncentracijos taškų Aleškuose ir Holoje Prystanėje. Anksčiau Rusijos kariai šias pozicijas naudojo Chersono miesto ir kitų gyvenviečių apšaudymui dešiniajame Dnipro krante“, – teigia analitikai.

Situacija po potvynio. ISW brėžinys

Potvynis taip pat sunaikino ir Rusijos minų laukus palei pakrantę, o rusų daliniai paskubomis traukėsi 5–15 km nuo potvynių zonų. Vadinasi, rusai dabar negali vykdyti apšaudymo.

Tuo metu rusai nekreipia dėmesio į tai, kad prarado gynybos liniją, pabrėždami, jog Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms dabar sunkiau kirsti Dniprą. ISW pažymi, kad jie neįvertina, ar Ukrainos pajėgos bandė kirsti Dniprą arba kokiu tikslu galėjo tai padaryti.

„Tačiau aiškus nerimas Rusijos karinėje informacinėje byloja apie tai, kad tokio kirtimo baimė ir tikėjimas, jog tai jau vyksta arba buvo neišvengiama, buvo rusų sąmonėje, kurie atidžiai sekė karą, neilgai likus iki užtvankos sunaikinimo“, – teigiama instituto pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją