Pasak „Ukrinform“, ši informacija pateikta Jungtinės Karalystės Tarptautinio strateginių tyrimų instituto (IISS) metinėje ataskaitoje „Military Balance“ („Karinis balansas“), kurią citavo „Reuters“.

Ukraina nuo 2022 metų vasario taip pat patyrė didelių įrangos nuostolių, tačiau Vakarų karinis tiekimas leido jai išlaikyti atsargas ir kartu pagerinti kokybę.

Maskva galėjo iškeisti kokybę į kiekybę, iš sandėlių ištraukdama tūkstančius senų tankų, kartais iki 90 per mėnesį“, – teigiama ataskaitoje.

Analitikų teigimu, Rusijos turimi rezervai suteikia pagrindo manyti, kad Maskva „potencialiai gali ištverti dar maždaug trejus metus didelių nuostolių ir papildyti tankų atsargas, net jei jie yra žemesnio techninio lygio, neatsižvelgiant į galimybę gaminti naują įrangą“.

Pažymima, kad Rusija turi 1 750 aktyviai naudojamų pagrindinių kovinių tankų – nuo pasenusių T-55 iki modernių T-80 ir T-90. Dar 4 000 tankų yra saugyklose.

Analitikai pridūrė, kad Rusijos pareigūnai paskelbė apie planus atnaujinti tankų T-80 gamybą.

Ataskaitoje taip pat minima, kad pasaulinės išlaidos gynybai padidės 9 proc., palyginti su 2022 metais, ir augs toliau.

„Ukrinform“ pranešė, kad NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas pareiškė, jog kare prieš Ukrainą Rusija neteko reikšmingos dalies savo įprastinių ginkluotųjų pajėgų, įskaitant šimtus lėktuvų, tūkstančius tankų ir daugiau kaip 300 000 karių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)