„Rusijos pajėgų pastangos iš Išumsko užimti Slavianską greičiausiai taps kitu lemiamu mūšiu kare Ukrainoje“, – sakoma ataskaitoje.

Jei jiems to nepavyks padaryti, jų pastangos užimti rytines Donecko ir Luhansko sritis „greičiausiai žlugs“. Rusijos pajėgos ir toliau nedaro beveik jokios pažangos puolant šias sritis, teigia analitinis centras.

Ukrainos kariai taip pat toliau laiko Mariupolį ir greičiausiai pridarys rusams didelių nuostolių.

„Tikėtina, kad Rusijos pastangos iš rezervistų suformuoti atsargą ir įtraukti pažeistus dalinius iš šiaurės rytų Ukrainos į frontinius puolimus rytų Ukrainoje nepadidins jų sėkmės galimybių“, – priduriama ataskaitoje.

Rusija dar kartą paragino Ukrainos ginkluotąsias pajėgas Mariupolyje sudėti ginklus. Ukrainos kariuomenės batalionai ir užsienio samdiniai antradienio rytą evakuaciniu koridoriumi galės saugiai palikti miestą Kyjivo vyriausybės kontroliuojamų teritorijų kryptimi, pirmadienį pareiškė generolas majoras Michailas Mizincevas iš Rusijos gynybos ministerijos. „Visiems, kurie sudės ginklus, bus garantuota gyvybė“, - pridūrė jis.

Antradienį vėl turėtų būti mėginama iš miesto evakuoti ir civilius bei užsienio piliečius, kalbėjo M. Mizincevas. Anot jo, praėjusiomis dienomis Ukrainos pusė vis trukdė išvežti žmones iš Mariupolio.

Savo vakarinėje ataskaitoje Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad per naujas atakas sunaikinti du amunicijos sandėliai ir degalų saugykla, taip pat dvi vadavietės. Be to, prorusiški separatistai Luhansko regione pasistūmėjo dar 2 km. Luhansko sritis, Rusijos duomenimis, 90 proc. nekontroliuojama Ukrainos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės