V. Putinas su šeimų nariais buvo susitikęs šeštadienį ir kelis kartus pakartojo, esą Rusija rems žuvusių karių šeimas.

JAV Karo studijų institutas (ISW), komentuodamas šį susitikimą, pažymėjo, kad Rusijos prezidentas „šiuos pasikartojančius, viešai rodomus susitikimus veikiausiai stengiasi išnaudoti savo rinkimų kampanijai“.

Rusijos kariai ir jų šeimų nariai sudaro nemažą visuomenės dalį, ir jų vieša parama V. Putinui yra gyvybiškai svarbi, teigia ISW.

„Panašu, kad Kremlius atidžiai atrinko šeimas, dalyvavusias susitikime su V. Putinu, kad sumažintų riziką, jog jos pasakys ar paklaus nepatogių dalykų“, – toliau rašė institutas.

„Kremlius parodė, neva jautriai reaguoja į neseniai viešumoje pasirodžiusius Rusijos karių šeimų skundus ir toliau stengiasi cenzūruoti šiuos skundus viešojoje erdvėje.“

Rusijos opozicijos leidinys „Agentstvo Novosti“ nurodė, kad daugelis susitikime dalyvavusių artimųjų patys turi ryšių su Rusijos vyriausybe ir kariuomene.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)