P. R. de Vriesas antradienio vakarą dėl šautinių žaizdų galvoje buvo atvežtas į Amsterdamo ligoninę. Į ji buvo paleisti keli šūviai.

Teisingumo ministerija paskelbė, jog bus griežtinamos saugumo priemonės, kad būtų apsaugota teisinė valstybė. Tuo tarpu nusikaltimo tyrimas vyksta pilnu pajėgumu. Praėjus kelioms valandoms po nusikaltimo buvo suimti du vyrai. Vienas jų, Nyderlanduose gyvenantis 35-erių lenkas, dėl grėsmės trumpam buvo sulaikytas jau praėjusią savaitę.

Tačiau kol kas nėra aišku, kas įvykdė pasikėsinimą. Daugėja duomenų, kad tai nusikalstamo pasaulio atstovai. P. R. de Vriesas nuo 2020 metų dideliame baudžiamajame procese yra pagrindinio liudytojo patikėtinis. Jam kelis kartus buvo grasinta, tačiau jis asmeninės apsaugos atsisakė.

Pasikėsinimas į žurnalistą šokiravo Nyderlandus ir sukėlė siaubą užsienyje. ES ir vyriausybių atstovai pasmerkė išpuolį, vadindami jį ataka prieš teisinę valstybę. Tarptautinės žurnalistų organizacijos kalbėjo apie išpuolį prieš žurnalistikos nepriklausomybę Europoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)