Vyrai, moterys ir vaikai iš Sirijos, Irako ir kitų valstybių laikomi nežinomose vietose miško masyvuose pasienyje su Baltarusija ir paskui neteisėtai deportuojami į šią šalį. Tai sakoma ketvirtadienį paskelbtame organizacijos pranešime, parengtame remiantis migrantų parodymais ir savo pačios tyrimais.

„Amnesty International“ paragino Europos Sąjungą priversti Latviją atsisakyti tokios praktikos.

Latvija apsaugos reikalingiems žmonėms iškėlė siaubingą ultimatumą – sutikti „savo noru“ grįžti į kilmės šalis arba likti pasienyje, kur jiems gresia sulaikymas, kankinimai ir neteisėta deportacija. Visa tai neturi nieko bendra su sienos apsauga ir akivaizdžiai pažeidžia tarptautinės teisės normas“, –pareiškė organizacijos skyriaus Vokietijoje atstovė Julia Duchrow.

Latvija kaltina autoritarinio lyderio Aliaksandro Lukašenkos vadovaujamą Baltarusiją organizavus migrantų gabenimą iš krizės apimtų pasaulio regionų prie bendros sienos. Praėjusių metų vasaros pabaigoje padėtis prie Europos Sąjungos išorinės sienos smarkiai susikomplikavo. Tūkstančiai migrantų mėgino neteisėtai patekti į ES teritoriją.

Po to Latvija įvedė nepaprastąją padėtį pasienyje su Baltarusija ir ne kartą ją pratęsė.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją