Ši priemonė leidžia šalies valdžios institucijoms sulaikyti žmones be orderio ir riboti jų laisvę daugiau kaip šešis mėnesius be teismų kontrolės, teigė organizacija.

Pastarosiomis dienomis gerokai pablogėjo jau kelerių metų trukmės Etiopijos vyriausybės konfliktas su Tigrėjaus liaudies išlaisvinimo frontu (TPLF). Ši grupė kartu su sukilėliais iš Oromo išlaisvinimo pajėgų (OLA) gavo prieigą prie vieno svarbiausių šalies greitkelių ir dabar juda sostinės Adis Abebos link.

Vyriausybė antradienį paskelbė šalyje nepaprastąją padėtį, pagal kurią valdžios pareigūnai gali atimti „terorizmo palaikymu“ kaltinamų žiniasklaidos priemonių ir nevyriausybinių organizacijų licencijas, teigė „Amnesty International“.

Anot organizacijos, ši priemonė gali eskaluoti žmogaus teisių pažeidimus. „Amnesty“ taip pat išreiškė nerimą dėl civilių adresu pateiktų raginimų kovoje su TPFL sukilėliais imtis ginklų ir „nerimą keliančio“ įrašų socialiniuose tinkluose skaičiaus, kuriuose propaguojamas smurtas prieš etnines mažumas.

Vėliau penktadienį Jungtinių Tautų Saugumo Taryba aptars padėtį Etiopijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)