"Išspręsti konfliktą (tarp Moldovos ir Padniestrės) galima suteikus regionui atskirą teisinį statusą, laikantis Moldovos teritorijos vientisumo ir esant jos tarptautiniu mastu pripažintoms sienoms. Drauge būtina veiksminga centrinė vyriausybė ir vietos valdžios autonomija", - pareiškė A.Merkel trečiadienį Kišiniove, kalbėdama deputatams, ministrams, politiniams ir visuomenės veikėjams.

Kanclerė mano, kad palikti dabartinį įšaldyto konflikto statusą naudinga ribotam asmenų skaičiui. A.Merkel nuomone, ši problema negali egzistuoti ilgai, ją būtina išspręsti atsižvelgiant į žmonių "abiejose Dniestro pusėse" interesus.

Ji paragino užtikrinti laisvą judumą tarp Moldovos ir Padniestrės, kad būtų galima skatinti ekonomikos plėtotę ir investicijas.

"Europos Sąjunga suteikia lėšų šiems tikslams pasiekti. Jos skirtos abiem Dniestro krantams. Taip pat Moldovos prisijungimo prie ES laisvosios prekybos zonos ir vizų režimo liberalizavimo privalumai turi būti taikoma gyventojams iš abiejų Dniestro krantų", - pabrėžė kanclerė.

Ji paragino Moldovos valdžią tęsti reformas, kuriomis siekiama integruotis į Europą ir stiprinti demokratiją.