Kaip skelbiama, P. Karasonas mirė praėjusį pirmadienį vienoje iš ligoninių, kur atsidūrė praeitą savaitę patyręs širdies smūgį. Vyrui medikai diagnozavo pneumoniją, o po kurio laiko ir smarkų insultą, žurnalistams sakė velionio sutuoktinė Joe Anna Karason.

Amerikiečio oda pamėlynavo prieš 15 metų, kai jis, besigydydamas nuo paprasčiausio dermatito, pradėjo vartoti namų gamybos koloidinį sidabrą (vandeninį sidabro tirpalą). Nuo tokio sidabro vyras susirgo argiroze. Sergant šia liga, oda įgauna melsvai sidabrinį atspalvį – kaip skelbia „RIA Novosti“, odos pokyčius lemia nuolatinis sidabro perteklius organizme.

P. Karasonas žiniasklaidos dėmesio centre atsidūrė 2008 metais – po dalyvavimo „NBC News“ televizijos laidoje, kur papasakojo apie savo ligą ir pasikeitusį gyvenimą.

Televizijos laidoje mėlynodis amerikietis atskleidė, kaip neadekvačiai aplinkiniai reagavo į jo išvaizdos pokyčius. Susirgus jam teko netgi keisti gyvenamąją vietą: iš gimtosios Oregono valstijos jis persikraustė į Kaliforniją. Tačiau ir ten susilaukė nepageidaujamo dėmesio, tad teko rinktis atsiskyrėlišką gyvenimo būdą.

P. Karasono žmona teigia, jog vyras į epitetą tėtušis Smurfas reaguodavo įvairiai. Jeigu jį taip vadindavo vaikai, jis geranoriškai šypsodavosi, nes puikiai suprato, jog iš tiesų yra labai panašus į filmuko apie mėlynus nykštukus veikėjus. Tačiau labai nemėgo, kai į jį taip kreipdavosi suaugę žmonės.