Korespondentas atviras: savo akimis apžiūrėti būstus, kur laiką leido tokie asmenys kaip Muammaras Gaddafi ar Saddamas Husseinas su šeimomis – neįkainojama patirtis. Tačiau tai, ką per pastarąsias kelias dienas jis pamatė Kijeve, maloniai nustebino.

Žurnalistais su skaitytojais dalijasi keliais pastebėjimais.

Pasakojimą jis pradeda nuo komplimento miniai žmonių, kurie ėmė plūsti pro buvusio Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus rezidencijos vartus – jie elgėsi labai civilizuotai ir mandagiai. Praėjus vos kelioms valandoms nuo akimirkos, kai praeitą penktadienį buvęs Ukrainos vadovas gėdingai spruko sraigtasparniu, vadinamosios gynybos pajėgos iš Nepriklausomybės aikštės skubiai apsupo 500 akrų ploto rezidenciją.

Pradėjo plūsti pirmieji svečiai – žiniasklaida, įvairiausio plauko revoliucionieriai ir paprasti smalsuoliai.

Prie vartų atvykstančius sutiko keistą galvos apdangalą užsimaukšlinęs vyras – jis buvo toks malonus, tarsi kviestų svečius popiečio arbatėlės. Žmonės elgėsi kaip geriausiame pasaulio muziejuje: aikčiojo, piktinosi, žavėjosi, tačiau eksponatų rankomis nelietė.

Aktyvistai smalsuolių mandagiai paprašė netrypti vejos – visi be atsikalbinėjimų pakluso.

Žurnalistas teigia savo akimis matęs, kaip jauna mokytoja renka kitų numestas cigarečių nuorūkas nuo takelio, vedančio į stručių fermą.

Ne, pakartų ministrų nemačiau, teigia korespondentas, tačiau iškabintų šiukšlių maišų – tikrai ne vieną.

Dar vienas W. Boothui didelį įspūdį palikęs faktas - galbūt V. Janukovyčius ir buvo prastas vadovas, tačiau skonį turėjo neprastą. Arba turėjo jo mylimoji (neilgai trukus paaiškėjo, jog rezidencijoje prezidentui moteriškos šilumos netrūko).

V. Janukovyčiaus namas – rūmų dydžio, tačiau dailus. Gausu kruopščių medžio dirbinių – laiptų turėklai masyvūs, tačiau meistriškai pagaminti. Kalbant apie baldus, jų likę nedaug – nemažai išsigabeno sprukdamas, tačiau likusieji skoningi ir derantys prie bendro interjero.

Žurnalistą nustebino ir tai, jog aukso buvo mažiau, nei jis tikėjosi.

Dar keli pastebėjimai: pas V. Janukovyčių dirbo puikūs sodininkai. Viskas sutvarkyta idealiai – atrodė tarsi veja būtų buvusi ką tik nupjauta. Netrūko augalų, dauguma iš kurių apdairiai apkloti žaliomis apsauginėmis plėvelėmis, kad jų nepakąstų žiemos šalčiai. Taip pat galima teigti, jog rezidencijoje buvo persodinti jau užaugę pušys ir beržai.

Rezidencijos plotas gniaužia kvapą – kuo gilyn eini, tuo daugiau apie V. Janukovyčių sužinai.

Buvęs Ukrainos prezidentas ne tik augino stručius, bet ir kitų egzotiškų paukščių, netgi turėjo savo zoologijos sodą. Turėjo nemažą golfo lauką. Visur stiklinėmis akimis žiūri stebėjimo kameros. Didžiulis šiltnamis, gėlynai, tvartas – visur ideali tvarka. Net karvės ir kiaulės idealiai švarios ir prižiūrėtos – kas galėjo pagalvoti?

Buvęs Ukrainos prezidentas turėjo savo elektros generatorių, kliniką, degalinę, sraigtasparnių nusileidimo aikštelę – būtų galima vardinti ir vardinti. Žurnalistas teigia iš viso suskaičiavęs net penkis erdvius svečių namus. Gali būti, jog jų yra ir daugiau.

V. Janukovyčius garbingoje rezidencijos vietoje laikė ir įspūdingą automobilių kolekciją, kur buvo ir Rusijos automobilinių pramonės klasikos, ir karinių džipų bei „Harley Davidson“ motociklų. Vienas iš protestuotojų, kalbinęs vieną iš nuverstojo prezidento mechanikų, pasakojo, jog pats prezidentas automobilius lankė labai retai.

Vėliau visi rezidencijos svečiai buvo palydėti į prieplauką, kur stovi įspūdingas pramogoms skirtas laivas. Protestuotojai vieną joje esantį pietų stalą nuklojo buteliais iš prabangios buvusio prezidento kolekcijos – visi norintieji galėjo fotografuoti puikaus konjako ir retų vynų butelius.

Štai kokią pamoką teigia išmokęs W.Boothas: kai tik po tavo miegamąjį pradeda vaikščioti nepažįstami žmonės, fotografuoti vonios kambarį, glostyti tavo stručius ir gerti tavo alkoholį, greičiausiai į tuos namus niekada nebegrįši.