Departamentas paskelbė 4 – aukščiausio – lygio kelionių patarimus abiem šalims, „nurodydamas labai aukštą COVID-19 lygį“. Potencialūs keliautojai taip pat perspėti, kad „taikomi apribojimai, turintys įtakos JAV piliečių atvykimui į Daniją“.

Dėl pandemijos grįžimo į Europą kaltinamas vangus skiepijimas kai kuriose šalyse, labai užkrečiama delta atmaina ir šaltesnis oras, dėl kurio žmonės vėl leidžia laiką patalpose. Vokietijoje, daugiausiai gyventojų turinčioje ES valstybėje, tik 68 proc. gyventojų yra visiškai paskiepyti. Šalis paragino visus paskiepytus suaugusiuosius gauti ir trečią sustiprinamąjį skiepą, kad būtų išvengta po šešių mėnesių mažėjančio vakcinos veiksmingumo.

Kadenciją baigianti kanclerė Angela Merkel perspėjo, kad dabartinių Vokietijos COVID ribojimų, įskaitant draudimą neskiepytiems asmenims patekti į tam tikras viešąsias erdves, „nepakanka“. Intensyviosios terapijos lovoms sparčiai prisipildžius, labiausiai nukentėję Vokietijos regionai įvedė naujus karantinus, įskaitant kalėdinių mugių uždarymą.