Apie tai papasakojo vienas iš elitinio amerikiečių Jūrų karinių pajėgų specialiojo būrio SEAL karių. Šis būrys likvidavo ir teroristų tinklo „Al Qaeda“ vadą Osamą bin Ladeną, informuoja newsru.com.

„Kai pradėjome karą Irake, norėdami prakalbinti suimtuosius, grodavome „Metallicos“ muziką“, – pasakojo leidiniui „Esquire“ vienas pavardės nenorėjęs viešinti ir slapyvardžiu „šaulys“ pasivadinęs karys. Tačiau grupės nariai paprašė negroti jų muzikinių kūrinių, nes nenorėjo propaguoti prievartos. Kariai rado pakaitalą pasaulinio garso muzikantams.

Amerikiečių krikščioniškojo metalo stiliaus grupės „Demon Hunter“ nariai patys atsiuntė JAV kariuomenės atstovams kompaktinių diskų ir antsiuvus ant rankovių su savo logotipu. Šaulys pasakojo, kad užsisiuvo antsiuvą ant uniformos, kurią dėvėjo ir tada, kai nušovė O. bin Ladeną.

Jis pabrėžė, kad išėjęs iš karinės tarnybos keleriais metais anksčiau liko be pensijos ir be lengvatų. Jis papasakojo, kad po O. bin Ladeno likvidavimo gyvena nuolatinėje baimėje už save ir artimuosius. Vadovybė siūlė jam dalyvauti liudininkų apsaugos programoje, tačiau jis atsisakė, nes nenorėjo skirtis su šeima.

Primename, kad O. bin Ladeną likvidavo 2011 m. gegužės 1 d. viename iš Abotabado (Pakistanas) namų. Amerikiečiai apkaltino „Al Qaeda“ vadeivą dėl teroristinio 2011 m. rugsėjo 11 d. išpuolio – tada teroristų užgrobti lėktuvai rėžėsi į Pasaulio prekybos centrą Niujorke ir į Pentagono pastatą. Per išpuolį žuvo apie 3 tūkst. žmonių.