Šis parlamento žingsnis atitinka šalies konstituciją, bet prieštarauja demonstrantų reikalavimams, kad A. Bensalah ir kiti aukščiausio rango politikai atsistatydintų.

77 metų A. Bensalahas prezidento pareigas turės eiti iki 90 dienų, ir per šį laiką turės būti surengti prezidento rinkimai.

Visoje šalyje įsiplieskus masiniams gatvės protestams, kuriuos išprovokavo A. Bouteflikos sprendimas siekti penktos kadencijos prezidento poste, daugiau kaip du dešimtmečius Alžyrą valdęs valstybės vadovas šią savaitę paskelbė apie savo atsistatydinimą.

2013 metais insultą patyręs A. Bouteflika yra prikaustytas prie neįgaliojo vežimėlio ir retai matomas viešumoje. Praėjusį mėnesį jis pažadėjo trauktis iš rinkimų kovos, bet atidėjo balandį turėjusius įvykti rinkimus.

Tuo tarpu Alžyro sostinės gatves penktadienį vėl užplūdo daugybė protestuotojų, kurie ir toliau reikalavo reformų.

Aktyvistai skandavo šūkius, reikalaudami, kad atsistatydintų ir kai kurie svarbiausi A. Bouteflikos šalininkai. Jie atsiliepė į socialiniuose tinkluose skelbtus raginimus rengti džiaugsmingas demonstracijas“, kad būtų „taikiai nuverstas diktatoriškas režimas“.

Senojo režimo oponentai ragino užtikrinti masinį dalyvavimą protestuose, kurių pagrindinis taikinys yra vadinamasis 3B triumviratas: Tautos Tarybos pirmininkas A. Bensalahas, Konstitucinės Tarybos vadovas Tayebas Belaizas ir ministras pirmininkas Noureddine'as Bedoui.

Oponentai sako, kad visi trys susitepė reputaciją, daug metų dirbdami A. Bouteflikos vyriausybėje, todėl turėtų pasekti jo pavyzdžiu ir atsistatydinti.