„Balsavimas yra suklastotas. Jūsų rinkimai mums nerūpi ir jūsų prezidentas mūsų nevaldys“, – skandavo į sostinės centrą suplūdę protestuotojai.

Paskelbus Abdelmajido Tebboune'o pergalę ketvirtadienio rinkimuose, protestuotojai pažadėjo tęsti savo kampaniją, kol bus visiškai nuverstas dabartinis polinis isteblišmentas.

„Tebboune'as yra blogesnis už Boutefliką. Jis garsėja kaip vienas iš vagių, – sakė 31 metų valstybės tarnautoja Meriem. – Mes nebalsavome ir mes nesitrauksime.

74 metų A. Tebboune'as rinkimuose gavo 58,15 proc. balsų ir aplenkė keturis savo varžovus, tad antrasis balsavimo ratas nebus rengiamas, nurodė komisijos pirmininkas Mohamedas Charfi.

A. Tebboune'as, kaip ir jo varžovai rinkimuose, užėmė aukštus postus, kai prezidento poste dirbo 82 metų A. Bouteflika.

Šiuos labai nepopuliarius rinkimus kariuomenė laikė būdu atkurti stabilumą šalyje po 10 mėnesių trukusių gatvių protestų.

Visi penki rinkimuose dalyvavę kandidatai daugelio protestuotojų yra laikomi A. Bouteflikos „režimo vaikais“. Tarp jų taip pat buvo ekspremjeras Ali Benflisas bei buvęs ministras Azzedine'as Mihoubi.

Daugelis alžyriečių priešinasi kariuomenės remiamam režimui, laikomam nekompetentingu, korumpuotu ir nesugebančiu valdyti šlubuojančios ekonomikos.

A. Tebboune'as yra dirbęs A. Boutefklikos vyriausybėje komunikacijų, o vėliau būsto ministru, taip pat buvo jo trumpam paskirtas premjeru.