Apsauginiais kostiumais vilkintys gelbėjimo tarnybų darbuotojai antradienį apžiūrėjo biurą, esantį komplekse netoli Vandebilto universiteto.

Kiek anksčiau korespondenciją tikrinęs biuro darbuotojas pranešė radęs įtartiną laišką su baltais milteliais, pranešė Kimas Lawsonas, Nešvilio ugniagesių viršininko pavaduotojas.

Jo teigimu, darbuotojas, kurio pavardė neskelbiama, jaučiasi gerai ir kol kas jam nepasireiškė jokie juodligės simptomai. Trečiadienį pastato aukšte, kuriame veikia biuras, dirbo apie 25 žmonės. Pats A.Gore'as tuo metu kartu su šeima buvo išvykęs į šiaurės Kaliforniją.

Laiškas buvo nusiųstas į laboratoriją tyrimams. Tyrimo rezultatai turėtų paaiškėti ketvirtadienį. K.Lawsono teigimu, saugumo sumetimais A.Gore'o biuras bus uždarytas tol, kol bus gauti rezultatai.

Tuo tarpu Federalinio tyrimų biuro (FTB) agentai mėgina išsiaiškinti galimą laiško siuntėją. Manoma, jog šiuo laišku kažkas mėgino pajuokauti.

Tariamai juodligės sporomis užkrėsti laiškai po tragiškų rugsėjo 11 dienos išpuolių tapo dažnu incidentu Nešvilyje. "Po rugsėjo 11 dienos buvo daugiau kaip 400 panašaus scenarijaus atvejų. Mes jau prie to pripratome", - sakė K.Lawsonas.