Prokuroras Krisjanis Rudzitis žiniasklaidai yra sakęs, kad suėmimas yra būtinas, kadangi A. Lembergas, būdamas laisvėje, galėtų pakenkti tyrimui, paveikti potencialius liudytojus ar padirbti dokumentus.

Nutartis skirti merui suėmimą priimta kovo 14 dieną. Dabar plataus masto kyšininkavimu, nusikalstamu būdu įgytu 10 mln. latų legalizavimu ir nekilnojamojo turto deklaracijos nepateikimu kaltinamas Ventspilio meras yra viename iš Rygos kalėjimų.

Kaip ELTA jau skelbė, pirmadienį teisme A. Lembergas atmetė jam pateiktus kaltinimus, kad jis mokėjęs politikams ir pareigūnams už jam palankius sprendimus.

A. Lembergas, be kita ko, kaltinamas tuo, kad dalyvavo organizuotoje nusikalstamoje grupėje, kuri nelegaliai įgijo penkis milijonus latų grynais. Šie pinigai vėliau buvo išdalyti fiziniams ir juridiniams asmenims.

Latvijos Seimo užkulisiuose kalbama, kad šie "atlygiai" atiteko kai kurioms politinėms partijoms ir maždaug 20 politikų.

"Stop. Kokie atlygiai? Visa tai daroma, kad būtų paleistas Seimas", - Kuldygos apygardos teisme žiniasklaidai sakė A. Lembergas.

Ventspilio meras sakė, kad tai yra dalis scenarijaus paleisti parlamentą, kurį vykdo prezidentė V. Vykė-Freiberga kartu su "Džordžo Sorošo (George Soros) politine sąjunga".

"Esu visiškai ramus. Po 17 metų paaiškėja, kad ėmiau kyšius. Tai visiška nesąmonė", - teigė meras. Jis sakė, kad vienintelis dalykas, dėl kurio baiminasi, yra klausimas, ar teismas bus objektyvus.