Pastarąsias dvi dienas Tiranoje rinkęsi protestuotojai svaidė akmenės į leido petardas į policijos pareigūnus, reikalaudami vidaus reikalų ministro atsistatydinimo dėl incidento, per kurį buvo 25 metų Klodiano Rashos nušovimo. Policijai savo ruožtu panaudojo ašarines dujas ir vandens patrankas prie ministerijos pastato susirinkusiems protestuotojams išvaikyti, pranešė naujienų agentūros AFP žurnalistas.

„Sanderas Lleshajas pateikė atsistatydinimo pareiškimą, aš jį priėmiau“, – kalbėdamas per televiziją paskelbė Albanijos premjeras Edi Rama.

Nuo ministerijos pastato nustumtos mažesnės protestuotojų grupelės persikėlė į gatves, kur vyko jų ir policijos pajėgų susirėmimai.

Minėtas vyras buvo policijos nušautas, kai nesilaikė nuo 22 valandos galiojančios komendanto valandos, paskelbtos kovai su koronavirusu šioje Balkanų šalyje sugriežtinti.

Nušauto vyro artimieji tvirtina, kad apie vidurnaktį jis išėjo iš namų nusipirkti cigarečių.

„Jį nužudė policijos pajėgos, bet tai, kas įvyko, neatitinka policijos principų“, – sakė E. Rama.

Tačiau jis pridūrė, kad „niekas negali pateisinti smurtinių demonstracijų“.

Remiantis Sveikatos apsaugos ministerija, per neramumus buvo sužeisti aštuoni policijos pareigūnai, vienas iš jų – sunkiai. Diena anksčiau per policijos ir įpykusių protestuotoju susirėmimus Į Tiranos ligoninės greitosios pagalbos skyrių buvo atvežti dar du demonstrantai.

„Teisingumas bus įgyvendintas“, – pažadėjo premjeras, kalbėdamas apie „neatleistiną mirtiną epizodą“, per kurį, kaip įtariama, šovęs vienas pareigūnas veikė „nepaaiškinamai ir neracionaliai“.

Albanijos vidaus reikalų ministerija pradėjo tyrimą, siekiant nustatyti vyro mirties aplinkybes. Įtariamas pareigūnas buvo sulaikytas.