Už susitarimą, kuriam užteko paprastos balsų daugumos pritarimo, balsavo 77 parlamento nariai iš 140, o opozicija balsavimą boikotavo.

Susitarimą pasmerkė abiejų šalių opozicinės partijos ir žmogaus teisių gynimo organizacijos, o jo teisėtumą svarstė Albanijos konstitucinis teismas. Praėjusio mėnesio pabaigoje teismas pritarė susitarimui, taip atverdamas kelią ketvirtadienio balsavimui.

Parlamentas pritarė susitarimui praėjus kelioms savaitėms po to, kai tą patį padarė Italijos parlamentas: žemieji parlamento rūmai pritarė susitarimui 155 balsais prieš 115, o du parlamentarai susilaikė.

Susitarime numatoma, kad netoli Albanijos Šengjino uosto bus pastatyti du centrai, kuriuose migrantai galės teikti prieglobsčio prašymus, taip pat tame pačiame regione bus įrengtos patalpos apgyvendinti asmenims, laukiantiems atsakymo į savo prašymus.

Šiuose centruose, kuriuos valdys Italija, vienu metu galės būti laikoma ne daugiau kaip 3 000 sprendimo laukiančių žmonių.

Albanijos dešinioji opozicija kritikavo ministrą pirmininką Edi Ramą dėl, jos teigimu, skaidrumo trūkumo ir pavadino susitarimą „neatsakingu ir nacionaliniam saugumui pavojingu veiksmu“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją