Nuo 2001 metų Gunaras Hofmannas, vadovaujantis homoseksualų kolektyvui, žinomam kaip „Munichbears“, kiekvienais metais koncertuoja „Oktoberfest“ metu, konkrečią šventės dieną. Ši diena geriau žinoma kaip „Gėjų sekmadienis“ – tądien vykstančiuose specialiuose renginiuose noriai dalyvauja tiek Bavarijos homoseksualai, tiek gėjai ir lesbietės iš viso pasaulio.

„Mane labai džiugina faktas, kad gėjumi ar lesbiete galima būti ne tik „Braurosl“ palapinėje, bet ir visoje šventėje“, - teigia Thomas Niederbühl iš „Rosa Liste München“ partijos, ginančios homoseksualų teises ir turinčios mandatų vietos valdžioje.

„Tai aiškus signalas, jog Miunchene gėjų ir lesbiečių atžvilgiu viskas keičiasi į gerą“, - teigia politikas.

Ši partija susikūrė dar 8 dešimtmetyje. Jos pradžia buvo „Munich Lions Club“ – vieta, kur rinkdavosi nedidelė grupelė gėjų. Kiekvienais metais jie visi kartu vykdavo į „Oktoberfest“ „Braurosl“ palapinę, priklausančią alaus daryklai „Hacker-Pschorr“ – vienai iš šešių didžiausių alaus gamintojų visoje Vokietijoje. 9 dešimtmečio viduryje pavadinimas „Gėjų sekmadienis“ tapo labai populiarus – tarsi moderniausia nuo 1810 metų vykstančios šventės tradicija.

Didžiulės palapinės viduje nuo lubų kabo didžiulės mėlynos ir geltonos vėliavos. Nuo pat dešimtos valandos ryto padavėjai ir padavėjos pluša nešiodami alų.

„Gėjų sekmadienio“ mastams ir populiarumui vis augant, kiekvienais metais palapinėje vietos vis mažėja, nuo pat ryto nusidriekia į ją norinčių patekti homoseksualų eilės. Norėdami pamaloninti tuos, kuriems į vidų patekti taip ir nepavyko, organizatoriai siūlo ir daugiau išskirtinai gėjams ir lesbietėms skirtų renginių. Rugsėjo 26 dieną „Fischer Vroni“ palapinėje vyks „Prosecco Wiesn“ – čia Bavarijos žvaigždė Baby Bubble rengia burleskos šou. Paskutinis homoseksualams planuojamas renginys vyks spalio 2 dieną, netoli „Schottenhamel“ palapinės – greta vietos, kur kiekvienais metais Miuncheno meras išmuša kamštį iš pirmosios šventės alaus statinės. Nors vieta ir gana simbolinė, šis renginys homoseksualams gana kamerinis.

Th.Niederbühlo teigimu, faktas, kad „Oktoberfest“ kultūroje atsirado vietos ir homoseksualams, atspindi pokyčius Miuncheno politiniame gyvenime, įvykusius per pastaruosius 15 metų. Nuo 1996 metų „Rosa Liste München“ partija dirba Miuncheno miesto taryboje ir kovoja už gėjų ir lesbiečių teises. Nors, pagal nerašytą taisyklę, „Oktoberfest“ – šventė, kur politikai vietos paprasčiausiai nėra, Miuncheno meras Christianas Ude kiekvienais metais apsilanko „Braurosl“ palapinėje.