Antrąjį – didesnį – puolimą atremti padėjo Afrikos sąjungos pajėgos. Jo metu savižudis sprogdintojas su sprogmenų prikrautu automobiliu užvažiavo ant tilto, vedančio link maždaug 95 km į vakarus nuo Mogadišo nutolusios „Qoryoley“ bazės, ir sprogmenis detonavo. Kiek anksčiau „Al-Shabaab“ grupuotė atakavo maždaug 30 km atstumu nuo anos esančią „Ceel-salini“ bazę.

„Teroristai surengė išpuolius prieš karines „Qoryoley“ ir „Ceel-salini“ bazes, tačiau drąsūs mūsų broliai juos atrėmė. Jie („Al-Shabaab“) šįryt turėjo daug nuostolių ir karinės pajėgos abiejose bazėse vėl kontroliuoja situaciją“, – teigė Mohamedas Adanas, karinių pajėgų vadas netoliese esančiame mieste.

Dar nežinoma, kiek tiksliai gyvybių šie išpuoliai pareikalavo.

Atsakomybę už išpuolius „Al-Shabaab“ prisiėmė pranešime, kuriame teigė, kad kovotojams pavyko „užgrobti gana nemažai karinių atsargų“.

Grupuotė jau daugiau nei dešimtmetį kovoja, siekdama nuversti tarptautinės bendruomenės pripažintą Somalio vyriausybę, ir reguliariai rengia išpuolius prieš civilius bei vyriausybinius taikinius, nors ir prarado didelę dalį kadaise kontroliuotos teritorijos.