Remdamasis JAV žvalgybos šaltiniais, žurnalas praneša, kad toje telefoninėje konferencijoje dalyvavo daugiau kaip 20 „al Qaeda“ agentų iš šio pasaulinio kovotojų tinklo.

AFP kol kas negalėjo patvirtinti šio pranešimo, kuriame taip pat sakoma, kad A.al Zawahiri paskyrė „al Qaeda“ padalinio Jemene lyderį Nasserą al Wuhayshi tinklo padalinių visame islamo pasaulyje operatyviniu vadovu.

"Tai buvo tarsi Pražūties legiono susitikimas", - „The Daily Beast“ sakė vienas JAV žvalgybos pareigūnas, paminėdamas piktadarių koaliciją iš animacinio serialo "Superdraugai“ (Super Friends).

Telefoninėje konferencijoje dalyvavo Nigerijos „Boko Haram“, Pakistano Talibano, „al Qaeda“ Irake, „al Qaeda“ islamo Magribe ir kitų, ne tokių žinomų padalinių ir tokiais tapti siekiančių grupių, pavyzdžiui, „al Qaeda“ Sinajaus pusiasalyje, atstovai, sakoma pranešime.

JAV žengė neįprastą žingsnį ir sekmadienį uždarė maždaug 25 diplomatines misijas islamo pasaulyje, o vėliau 19-os jų uždarymą pratęsė savaitei. Tai buvo padaryta reaguojant į „tikėtiną ir artėjančią“ didelio „al Qaeda“ išpuolio grėsmę.

Ankstesniuose naujienų pranešimuose buvo sakoma, kad perspėjimas buvo paskelbtas remiantis JAV perimtu A.al Zawahiri ir N.al Wuhayshi pokalbiu.

„The Daily Beast“ rašė, kad per tą telefoninę konferenciją „al Qaeda“ lyderiai miglotais terminais aptarė laukiamos atakos planus ir paminėjo, kad komanda ar komandos jau yra vietoje.