Arabijos pusiasalio „al Qaeda“ (AQAP) nurodė, kad N.al Wuhayshi „žuvo kartu su kitais dviem mudžahidais per JAV drono ataką“, – sakoma pranešime, kurį paskelbė „al Qaeda“ žiniasklaidos padalinys „Al Malahem“ ir kuris yra datuotas birželio 15-ąja.

N.al Wuhayshi ir jo vadovaujama AQAP yra siejama su keliais sąmokslais smogti Jungtinėms Valstijoms, įskaitant mėginimą susprogdinti JAV komercinį lainerį 2009 metų Kalėdų dieną. Manoma, kad ji taip pat prisidėjo prie pražūtingo išpuolio prieš Prancūzijos satyrinio dienraščio „Charlie Hebdo“ redakciją Paryžiuje anksčiau šiais metais.JAV tikrina pranešimus

JAV pareigūnai antradienį nurodė renkantys informaciją, kad galėtų patvirtinti arba atmesti pranešimus, jog per vieną Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) bepiločių lėktuvų smūgį Jemene, įvykdytą praeitą savaitę, buvo nukautas svarbus tarptautinio teroristų tinklo „al Qaeda“ grupuotės vadas, tos šalies kariaujančioms stovykloms ruošiantis antrajai taikos derybų Ženevoje dienai.

Nasiro al Wuhayshi grupuotė – Arabijos pusiasalio „al Qaeda“ (AQAP) – siejama su keliais sąmokslais smogti Jungtinėms Valstijoms, įskaitant mėginimą susprogdinti JAV komercinį lainerį 2009 metų Kalėdų dieną. Manoma, kad ji taip pat prisidėjo prie pražūtingo išpuolio prieš Prancūzijos satyrinio dienraščio „Charlie Hebdo“ redakciją Paryžiuje anksčiau šiais metais.

JAV pareigūnai sakė dienraščiui „The Washington Post“, kad jie tikrina žvalgybos duomenis, susijusius su birželio 9 dieną surengtu bepiločių lėktuvų reidu, kurio taikinys buvo N.al Wuhayshi, laikomas antruoju pagal rangą „al Qaeda“ lyderiu, ir kiti AQAP veikėjai.

„Tikimės patvirtinti jo žūtį“, – vienas JAV žvalgybos pareigūnas sakė laikraščiui.

Vienas Jemeno pareigūnas antradienį sakė naujienų agentūrai AFP, kad N.al Wuhayshi tikriausiai buvo žuvo per antskrydį „al Qaeda“ kontroliuojamoje Mukaloje pietryčių Jemene ir kad jo palaikai galbūt yra laikomi vienoje vietos lavoninėje, o kovotojai tikriausiai griežtai reikalauja laikyti šį faktą paslaptyje.

„Ten dabar yra keturi „al Qaeda“ narių kūnai. Manoma, kad vienas iš jų yra Al Wuhayshi“, – AFP sakė vienas vietos pareigūnas, pageidavęs neviešinti jo vardo.