Tokią išvadą pareigūnai padarė išanalizavę stebėjimo kamerų medžiagą. Įraše matoma, kaip iš automobilio po susidūrimo su elektros stulpu po maždaug 60 sekundžių pradeda virsti juodi dūmai.

Ar galėjo aktorius ir jo bendrakeleivis per tas lemtingąsias 60 sekundžių išsiropšti iš sumaitojo automobilio? Labai sunku pasakyti. Skelbiama, jog abu vyrai žuvo iš karto po smūgio į stulpą. Situacija taps dar aiškesnė, kai bus sulaukta oficialių koronerio išvadų ir aukų – P. Walkerio ir jo bičiulio Rogerio Rodo - skrodimo rezultatų.

Los Andželo apygardos koronerio Fredo Corralo teigimu, skrodimų išvados baigtos rengti antradienį. Tačiau pareigūnai kol kas rezultatų neviešina.

Pranešama, kad koroneris netgi neatskleis, ar dantų tyrimai patvirtins žuvusiųjų tapatybes. Oficialiai dokumentuose žuvusieji įvardijami skaičiais.

F. Corralas priežasties, kodėl viskas laikoma paslaptyje, neatskleidė – dažniausiai tyrimo metu tokios praktikos reikalauja pareigūnai. Dažnai taip nutinka atliekant baudžiamuosius tyrimus, tačiau nėra duomenų, jog šiuo šis atvejis būtent toks.

Skrodimų rezultatai patvirtins, ar R. Rodas, kaip kad teigia liudininkai, vairavo automobilį, o P. Walkeris sėdėjo keleivio vietoje.

CNN antradienį gautas vaizdo įrašas iš stebėjimo kameros, esančios kitoje gatvės pusėje, neparodo pačios avarijos, įvykusios šeštadienį Kalifornijoje, momento. Galima tik pamatyti, kaip virsta elektros stulpas. Maždaug po 60 sekundžių pasipila juodi dūmai – po dviejų minučių automobilis jau buvo apimtas liepsnų.

Kol tyrėjai aiškinasi, kaip įvyko nelaimė, aktoriaus P. Walkerio kolega iš filmų „Greiti ir įsiutę“ Vinsas Dieselis kreipėsi į gedinčius gerbėjus.

Per policijos garsiakalbį susirinkusiems gedintiems žuvusiojo gerbėjamsjis dėkojo už viską, o patį P. Walkerį įvardijo kaip „angelą Danguje“. Kiekvieną naktį nuo tragedijos dienos avarijos vietoje renkasi žmonės ir palieka su žuvusiuoju susijusius daiktus.

R. Rodas, kuriam priklausė sportinių automobilių parduotuvė, kaip spėjama, automobilį vairavo apsvaigęs nuo alkoholio. Tiek R. Rodas, tiek P. Walkeris priklausė „Always Evolving“ lenktynininkų komandai.