Trys aktorės papasakojo apie savo ankstesnį gyvenimą toli nuo ryškių Holivudo žiburių - E.Longoria sakė kadaise dirbusi padavėja greitojo maisto restoranų tinkle "Wendy's" - tuo pačiu kritikuodamos B.Obamos varžovą respublikoną Mittą Romney.

"Evai Longoriai, kuri dirbo "Wendy's", kepdama mėsainius - jai reikėjo mokesčių lengvatos. Tačiau Evai Longoriai, kuri dirba filmavimosi aikštelėse, jos nebereikia", - sakė televizijos serialo "Nusivylusios namų šeimininkės" (Desperate Housewives) žvaigždė, teigdama, kad M.Romney rūpi ginti tik turtinguosius.

35 metų K.Washington, vaidinusi filmuose "Rėjus" (Ray) ir "Paskutinis Škotijos karalius" (The Last King of Scotland), kalbėjo pirmoji.

"Esu čia ne vien kaip aktorė, bet ir kaip moteris, afroamerikietė, imigrantų vaikaitė, - aiškino ji. - Kaip žmogus, kuris negalėjo sau leisti mokslo koledže be studijų paskolos, ir kaip vienas iš milijonų savanorių, dirbančių, kad būtų perrinktas prezidentas Obama!"

Vėliau į sceną žengė 27 metų S.Johansson, papasakojusi apie savo vargingą vaikystę Niujorke.

"Mano tėvas vos sudurdavo galą su galu. Kasmet keldavomės vis kitur, kol galiausiai įsikūrėme namų bendrijoje mažesnes vidutines pajamas gaunančioms šeimoms. Lankėme viešąją mokyklą ir priklausėme nuo mokyklos transporto ir maitinimo programų, kaip ir dauguma mano draugų", - sakė ji.

Suvažiavimo salėje didėjant įtampai prieš B.Obamos kreipimąsi į tautą per iki šiol svarbiausią renginį jo perrinkimo kampanijoje, paskutinioji pasisakė E.Longoria, kuri yra prezidento kampanijos bendrapirmininkė.

Ji atkartojo antradienį pirmosios šalies ponios Michelle Obamos suvažiavime išsakytas mintis, sakydama, kad žmogaus asmenybę lemia jo gyvenimo patirtis, taip pat atkreipdama dėmesį į didžiulius skirtumus tarp B.Obamos bei multimilijonieriaus M.Romney.

"Aš pasiprašiau finansinės pagalbos, Pello stipendijos, dirbau studijuodama - ėmiausi visko, ką galėjau", - sakė E.Longoria. - Kaip ir mūsų prezidentas bei pirmoji ponia, ėmiau paskolas, kad sumokėčiau už mokslą. Vėliau keičiau tepalus automobilių remonto dirbtuvėse, kepiau mėsainius pas "Wendy's", mokiau aerobikos ir dirbau studentų miestelyje, kad jas grąžinčiau."

"Mums labai pasisekė, kad mūsų prezidentas supranta amerikietiškosios galimybės vertę, nes jis pats ją išgyveno!" - pareiškė aktorė.