Tai penktadienį, gruodžio 20 dieną, pranešė Pietų Korėjos žiniasklaida.

„Kiek man žinoma, Kim Kyong Hui buvo gydoma nuo širdies ligų ir į Šiaurės Korėją grįžo praėjusį mėnesį“, - pareiškė naujienų agentūrai „Yonhap“ su situacija susipažinęs, bet savo tapatybės atskleisti nepanoręs šaltinis diplomatiniuose sluoksniuose.

Pietų Korėjoje leidžiamo laikraščio „The Chosun Ilbo“ duomenimis, jaunesnioji Kim Jong Ilo (Kim Čen Iro) sesuo 40 dienų gydėsi Rusijoje. Leidinio šaltinis tvirtina, kad Šiaurės Korėjos lyderio tetos sveikatos būklė „sunki“ ir toliau prastėja.

RIA „Novosti“ pažymi, kad gandai apie tariamai sunkią Kim Kyong Hui ligą pasirodė dar vasarą. 2004 metais priklausomybės nuo alkoholio kankinama moteris buvo gydoma vienoje Paryžiaus klinikų.

„The Chosun Ilbo“ rašo, jog ir Kim Kyong Hui brolis Kim Jong Ilas ir tėvas Kim Il Sungas (Kim Ir Senas) mirė nuo infarkto, o tai gali reikšti, kad širdies ligos šioje šeimoje yra paveldimos.

Leidinio duomenimis, moteris gali taip sunkiai sirgti, kad netgi nepažįsta aplinkinių. Tai gali reikšti, kad Kim Kyong Hui sutuoktiniui Jang Sung Taekui egzekucija buvo įvykdyta be jos žinios. Tiesa, anot kitos versijos, gali būti, kad Kim Kyong Hui pati yra prisidėjusi prie savo vyro nužudymo.

Kim Kyong Hui vyras, apkaltintas valstybinio perversmo rengimu, buvo sušaudytas praėjusią savaitę. Antrosioms Kim Jong Ilo mirties metinėms skirtame minėjime moteris nedalyvavo. Tada visa eilė vakarų žurnalistų spėjo, jog tokį elgesį galima vertinti kaip demaršą, protestą prieš sutuoktiniui įvykdytą mirties bausmę.

Beje, „The Chosun Ilbo“ pažymi, kad Šiaurės Korėjos lyderio teta laikoma ištikima jo šalininke, todėl jos mirtis gali susilpninti Kim Jong Uno pozicijas.