Nuo šiol iki rugsėjo 13 d. visuose lauko renginiuose negalės dalyvauti daugiau nei 15 žmonių, o viduje – 6 žmonės. Anksčiau buvo leidžiama lauke dalyvauti iki 200 žmonių, o viduje – iki 50.

Taisyklės netaikomos religinėms apeigoms, įskaitant vestuves, taip pat bus atidarytos parduotuvės, viešbučiai ir restoranai, tačiau sporto varžybos turės vykti be žiūrovų.

Airijos sveikatos apsaugos ministras Stephenas Donnelly BBC sakė, kad „mes esame lūžio taške“.

Vyresnių nei 70 metų amžiaus žmonių taip pat prašoma būti sąmoningiems ir vengti kontakto su didelėmis žmonių grupėmis.

„Šis virusas yra toks pat mirtinas, kaip ir anksčiau. COVID-19 tiesiog nedings, nesame tokiame etape, kad galėtume sugrįžti prie normalaus gyvenimo. Esame dar viename kritiniame laikotarpyje“, – sakė premjeras Michealas Martinas.

Policijai taip pat suteiktos naujos galios užtikrinti tvarkos laikymąsi.

Nors Airijos koronaviruso aukų skaičius siekia 1 774 ir nėra didelis, palyginti su kaimyninėmis šalimis, mirčių augimo tempas šalyje dabar yra ketvirtas pagal greitį.

M. Martinas perspėjo dėl „daugybės didelių protrūkių, susijusių su darbo vietomis, namų ūkiais ir socialinėmis veiklomis“.

„Duomenys rodo, kad daugelis žmonių elgiasi taip, lyg virusas jiems nekeltų jokios grėsmės arba lyg būtų galima elgtis neatsargiai. Turime prisiminti savo atsakomybę vieni kitiems“, – pridūrė M. Martinas.