Balsavimo punktai veiks nuo 7.00 val. iki 22.00 val. vietos laiku. Balsų skaičiavimas prasidės šeštadienį 9.00 val. ryto, ir vakare Dublino pilyje bus paskelbti oficialūs rezultatai.

Rinkimuose dabartinis prezidentas Michaelas D. Higginsas siekia antrosios kadencijos. 77 metų prezidentui stipriai pirmaujant viešosios nuomonės apklausose, beveik neabejojama, kad jis bus perrinktas antrai septynerių metų trukmės kadencijai.

M. D. Higginsas dalyvauja kaip nepriklausomas kandidatas. Rinkimuose politikas varžysis su penkiais kitais kandidatais, bet viešosios nuomonės apklausos prognozuoja, kad jam atiteks apie du trečdalius visų balsų.

Airijos prezidento pareigos yra didžiąja dalimi formalios, nes prezidentas negali dalyvauti kasdienėje politikoje.

Manoma, kad rinkėjų aktyvumas nebus aukštas.

Be kita ko, penktadienį rinkėjai taip pat balsuoja dėl to, ar šventvagystė turėtų būti nebelaikoma kriminaliniu nusikaltimu, pašalinant iš Konstitucijos šventvagystės nusikaltimą. Apklausos rodo, kad didžioji dalis rinkėjų balsuos už.

Airijos ministras pirmininkas Leo Varadkaras rinkėjams sakė, kad siūlomas pakeitimas dėl šventvagystės yra „proceso, skirto modernizuoti mūsų Konstituciją, dalis“.