Tokią informaciją žurnalistams patvirtino klinikos medikai, skelbia „The Telegraph“.

Prieš metus klinikos vadovybė buvo priversta keisti vidaus tvarkos taisykles. Taip nuspręsta paaiškėjus, jog pacientėms išėjus pasivaikščioti už Stokholmo valgymo sutrikimų centro teritorijos, prie jų prisistodavo vienos modelių agentūros agentai. Skelbiama, kad viena mergina, sudominusi modelių medžiotojus, tuo metu buvo tokia silpna, jog sėdėjo vežimėlyje, dienraščiui „Metro“ pasakojo klinikos gydytoja Anna Maria al Sandeberg.

„Manau, jog tai pasibjaurėtina. Žmonės trainiojasi prie klinikos ir verbuoja merginas, nes puikiai žino – jos liguistai lieknos“, - piktinasi gydytoja.

2012 metais klinikoje daugiausia gydėsi nė dvidešimties metų neturinčios merginos. Kai kurių pacienčių kūno masės indeksas (KMI) (ūgio ir svorio santykio rodiklis) tesiekia 14. Sveikos merginos ar moters KMI turi siekti nuo 18,5 iki 24,9.

„Jeigu šie faktai pasitvirtins, tai pasibjaurėtina. Netoleruotinas elgesys“, - teigia psichologas Andreas Birgegardas.

„Žmonėms, sergantiems ligomis, susijusiomis su svoriu ir išvaizda, atsidurti pasaulyje, kur svarbiausi būtent minėtieji dalykai, prilygsta prapulčiai“, - perspėja psichologas.

Kartą vienos didžiausių šalies modelių agentūros agentas prisigretino prie 14 metų pacientės. Kol kas tiksliai neaišku, kiek tokių incidentų būta iš viso.

Keturiolikmetės motina agentui paaiškino, kaip sunkiai serga jos vaikas.

TT naujienų agentūrai merginos motina Christina Lillman-Ringborg pasakojo: „Sakė kalbinantys sveikus, lieknus žmones ir esą niekada neragina mesti svorį. Štai kaip jie ginasi. Man buvo labai liūdna, nes mergaitė tikrai buvo perkarusi“.

Stokholmo valgymo sutrikimų klinika – didžiausia tokia gydymo įstaiga visoje Švedijoje.