PAR „Prezidentas Cyrilas Ramaphosa ir kiti Afrikos valstybių bei vyriausybių vadovai, dalyvaujantys Afrikos vadovų taikos misijoje [lankėsi] Bučos miesto Šv. Andriejaus stačiatikių cerkvėje“, – kartu su vizito vaizdo įrašu tviteryje paskelbė PAR prezidentūra.

O Kyjivo meras Vitalijus Kličko pranešė, kad penktadienį, po to, kai pasigirdo oro pavojaus sirenos ir suveikė oro gynyba, mieste, kuriame lankosi Afrikos šalių lyderiai, nugriaudėjo sprogimas.

V. Kličko socialinėje žiniasklaidoje pranešė, kad centriniame Podilės rajone įvyko sprogimas. „Raketos vis dar skrenda Kyjivo link“, – rašė jis.

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba pažymėjo, kad penktadienį Kyjive suduoti smūgiai – „žinutė“ Afrikos lyderiams, atvykusiems su taikos misija.

Rusijos prezidentas Vladimiras „Putinas „stiprina pasitikėjimą“, surengdamas didžiausią per kelias savaites raketų ataką prieš Kyjivą būtent per Afrikos lyderių vizitą į mūsų sostinę. Rusijos raketos yra žinia Afrikai: Rusija nori daugiau karo, o ne taikos“, – sakė ministras.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją