Dar visai neseniai Pietų Afrika buvo vienintelė Afrikos šalis, kuri buvo šios grupės narė.

Kenija sveikina Afrikos Sąjungos – greičiausiai augančio žemyno pasaulyje – įtraukimą į G20“, – socialiniame tinkle X, anksčiau vadintame „Twitter“, rašė Kenijos prezidentas Williamas Ruto.

„Tai padidins Afrikos balsą, matomumą ir įtaką pasaulinėje arenoje ir suteiks mums platformą ginti bendrus mūsų žmonių interesus. Kadangi ateinančiais metais Afrika ketina augti, jai bus lengviau formuoti G20 sprendimus, kad būtų ginami mūsų žemyno interesai“, – teigiama W.Ruto pranešime.

„Ką tik pasibaigusio Afrikos klimato viršūnių susitikimo rezultatai, įskaitant esmines tarptautinių finansinių institucijų ir daugiašalių plėtros bankų reformas, yra vienas iš dalykų, kurį AS sieks įgyvendinti“, – pridūrė jis.

AS Komisijos vadovas Moussa Faki Mahamatas anksčiau sakė, kad šis žingsnis leis žemynui įnešti „veiksmingą indėlį“ padedant pasauliui įveikti globalius iššūkius.

„Ši narystė, už kurią mes jau seniai pasisakome, suteiks mums pagrindą siekti naudos Afrikos žemynui ir stiprinti jo veiksmingą indėlį sprendžiant pasaulinius iššūkius“, – rašė jis X.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją